|

Tutuklandılar

MİT tırları ile ilgili soruşturmada ifadeleri alınan Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül tutuklandı. İki gazeteciye "örgüt üyeliği" ve "casusluk" suçlaması yöneltildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 08:47 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, gazetede, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdikleri gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.



GİZLİ OLDUĞUNU BİLİYORDU


Savcılık, Dündar ve Gül'ü, “gizli bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak" ve FETÖ'yü işaret ederek “silahlı örgüte üye olmamakla birlikte bilerek veya isteyerek yardım etmek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etmişti. Kararda, Can Dündar'ın mesleki durumu göz önünde bulundurulduğunda bu durumu bildiği, buna rağmen MİT TIR'larına ilişkin devletin güvenliği iç ve dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken belgeleri yayınladığı belirtildi.



İHANETE TAHLİYE YOK


Öte yandan Türkiye'yi teröre destek veren ülke pozisyonuna düşürmek için MİT tırlarına düzenlenen baskını yöneten 4 savcı ve 1 komutanla ilgili yargılamanın 3. duruşması Yargıtay'da yapıldı. Tutuklu yargılanan dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, savcılar Aziz Takçı ve Özcan Şişman ile eski Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay'ın tahliye talepleri reddedildi.







#Can Dündar
#Erdem Gül
#mt tırları
#can dündar tutuklama
8 yıl önce