|

Yeni Şafak'a saldıran teröristler tespit edildi

Terör örgütü PKK'nın uzantıları tarafından hedef gösterilen Yeni Şafak'a silahlı ve molotofkokteyli saldırının arkasından Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) militanları çıktı.

Yeni Şafak ve
16:21 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 23:38 - 12/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik saldırıdan bölücü PKK'nın Suriye kolu PYD ile ortak hareket eden Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) adlı örgüt çıktı. Failleri kısa sürede belirleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, BÖG üyesi 4 militanın peşine düştü. MLKP'nin alt kolu olan örgüt de, sosyal medya hesabı üzerinden saldırıyı sahiplendi.





Saldırı nasıl olmuştu?


Yeni Şafak gazetesinin Bayrampaşa'daki binasına geçtiğimiz gün sabaha karşı gelen yüzleri maskeli 5 kişi, ellerindeki molotof bombalarıyla binayı yakmaya çalıştı. Saat 04.45 sularında meydana gelen olayda, Yeni Şafak personel kapısına molotof bombaları atan grup, daha sonra yanlarında getirdikleri benzini alevlerin üzerine döktü. Binanın kapısı yanarken maskeli teröristlerden biri ise elindeki pompalı tüfeği gazetenin camlarına doğru ateşledi.





MLKP'nin siyasi kanadı Yüksekdağ


Terör savcılığının yürüttüğü MLKP soruşturmasında Figen Yüksekdağ'ın da yer aldığı ortaya çıkmıştı. Soruşturmada, Yüksekdağ'ın daha önce liderliğini yaptığı ESP'nin, MLKP'nin siyasi kanadı olduğu tespiti yer almıştı.












#bög
#birleşik özgürlük güçleri
#yeni şafak saldırı
8 yıl önce