|

Zaman gazetesine kayyum atandı

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsacılığının talebi üzerine, Zaman gazetesine kayyum atanmasına karar verdi.

Yeni Şafak
15:12 - 4/03/2016 Cuma
Güncelleme: 18:17 - 4/03/2016 Cuma
AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebini değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, gazetenin bağlı bulunduğu Feza Gazetecilik'e kayyum atanmasına karar verdi.





Kapı zincirlendi


Bu arada, kayyum atanmasının ardından Zaman gazetesinin Yenibosna'daki binasının ana giriş kapısının zincirle kilitlendiği görüldü.



Bahçede bekleyen gazete çalışanları "Özgür basın susturulamaz" yazılı şapkalar takarken, ellerinde de "Demokrasi zamanı" yazılı dövizler ve Türk bayrakları taşıyor. Bir grup vatandaş da bahçe dışında bekliyor.



Bahçenin tel örgülerine de Pak Medya-İş ile Aksiyon-İş tarafından pankartlar asıldı. Öte yandan, bahçeye alınmayan bir grup basın mensubu da dışarıda bekliyor.



Kayyumlar belli oldu


Kayyum ataması ile bu faaliyetlerin önüne geçilebileceği düşünülen kararda, ceza muhakeme kararı 133/1 maddesi gereği, Sezai Şengönül, AV. Tahsin Kaplan ve AV. Metin İlhan'ın kayyum olarak atanmasına karar verildi.



Kayyum atanan yayın organları


1986'dan beri faaliyet gösteren Zaman gazetesi Feza Yayıncılık A.Ş. altında faaliyet gösteriyordu. Kayyum atama kararı ile Meydan Gazetesi, Today's Zaman, Cihan Haber Ajansı, Aksiyon Dergisi, Zaman Kitap, Cihan Medya Dağıtım, Irmak TV, Radyo Cihan, Zaman Amerika, Zaman Azerbaycan, Zaman, Avusturya, Zaman Avrupa, Zaman Bulgaristan, Zaman Kazakistan, Zaman Romanya, Zaman Türkmenistan'ın yönetimi de kayyuma devredildi
















#Zaman Gazetesi
#Kayyum
8 yıl önce