|

Akciğer kanserinde ezber bozan teşhis

Başarılı bir akciğer kanseri tedavisi için erken teşhis çok önemli. Akciğer kanserini basit bir kan testi ile, yapılan taramalardan bile önce öğrenebilirsiniz. Bir araştırmaya göre akciğer kanserinin ilk evrelerinde bağışıklık sistemi tarafından antikorlar üretilir. Uzmanlar, antikorlar için yüksek riskli hastaların taranmasının birçok hayatı kurtarabileceğine inanıyor.

Yeni Şafak
11:48 - 10/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:57 - 10/12/2016 Cumartesi
Diğer
Yaklaşık 6 bin hastanın taranmasıyla 10 kişiden birinde antikorlar için olumlu sonuç çıktı.
Yaklaşık 6 bin hastanın taranmasıyla 10 kişiden birinde antikorlar için olumlu sonuç çıktı.

Dundee Üniversitesi, yüksek akciğer kanseri riski düşünülen 50-75 yaş arası 12 bin katılımcıyla bir araştırma yaptı. Bu katılımcılar ya 20 yıldır çok fazla sigara içen ya da ailesinde böyle bir hastalık geçmişi olanlardan seçildi. Katılımcıların yarısına antikor kan testi yapılırken diğerleri standart teşhis ve tedavi sürecinden geçti.



Yaklaşık 6 bin hastanın taranmasıyla 10 kişiden birinde antikorlar için olumlu sonuç çıktı. Bu gruptan, 207'sinde küçük akciğer yumruları bulunduğu ve organdaki bu doku öbeklerinin kanserojen veya iyi huylu olabileceği söylendi.Göğüs röntgen ve tomografisi çekilen ile 16 kişinin akciğer kanserinin ilk evrelerinde olduğu belirtildi.



Daily Mail'in haberine göre; Dr. Stuart Schembri, akciğer kanserinin ciddi bir hastalığını olduğunu belirtirken başarılı bir sonuç için mümkün olduğunca erken teşhis edilmesi gerektiğini anlattı. Aşırı sigara içenlerin yüksek risk altında olduğunu söyleyen Dr. Schembri, bu kan testi sayesinde tarama yaparken daha fazla bilgiye ulaşabildiklerini vurguladı.






#Akciğer kanseri
#Kanser
#Antikor
7 yıl önce