12:40, 20/12/2021, PazartesiG: Güncelleme: 13:02, 20/12/2021, Pazartesi
'Kuş serisi'nin fiyatları rekora koşuyor: Sıfırlarıyla yaışıyor
Türkiye'nin otomotiv tarihinde önemli izler bırakan, adlarına hayran sayfaları, fan kulüpleri kurulan, hatta belgesellere konu olan 'kuş serisi' olarak bilinen “Şahin, Doğan, Serçe, Kartal” model araçlar hala ikinci el piyasasında ilgi görüyor. Son dönemde istenen fiyatlarıyla haberlere konu olan Kuş serisi, 'Fabrikadan çıktığı gibi', 'Kusursuz', 'Türkiye'de tek', 'Koleksiyonluk' gibi başlıklarla açılan ilanlarıyla da dikkat çekiyor.
Ülkemizde hızla yükselen dolar kurunun etkisiyle sıfır otomobil fiyatlarında rekor artışlar yaşanırken, ikinci el araç fiyatları zaman zaman sıfır modelleri geride bırakıyor.

Türkiye’nin otomotiv tarihinde değerli izler bırakan, isimlerine hayran sayfaları, fan kulüpleri kurulan, hatta belgesellere mevzu olan ‘kuş serisi’ olarak bilinen “Şahin, Doğan, Serçe, Kartal” model araçlar, hala ikinci el piyasasında ilgi görüyor.

Son zamanlarda kuş serisi otomobiller; ‘Fabrikadan çıktığı gibi’, ‘Kusursuz’, ‘Türkiye’de tek’, ‘Koleksiyonluk’ gibi başlıklarla ilana çıkıyor. Üstelik bu modellerin fiyatları, sıfır araç fiyatlarıyla yarışıyor.

Tofaş’ın Bursa tesislerinde 1981 yılında üretimine başlanan, 2003’te de seri üretimine son verilen ‘kuş serisi’, son devirde istenen yüksek fiyatlarıyla sıkça haberlere konu olurken, online satış platformlarındaki ilanlarıyla da dikkat çekiyor.

1 milyon 700 bin adetle Türkiye’nin en çok üretilen ve satılan binek araba unvanına sahip olan kuş serisi modeller, bugün bile 300 bin TL’lere varan fiyatlarla satışa çıkıyor.










