|

Bakü Türk Filmleri Haftası'na 15 Temmuz direnişi damga vurdu

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile Yerli Düşünce Derneği tarafından Azerbaycan'da düzenlenen Bakü Türk Filmleri Haftası'na Türkiye'nin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu milli direniş mücadelesi damga vurdu.

Yeni Şafak
18:34 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:38 - 24/11/2016 Perşembe
Diğer

Türk dünyasının ünlü sanatçılarından Azerin, Bakü Türk Filmleri Haftası kapsamında sahne aldı. 15 Temmuz'daki hain darbe girişimine karşı direnirken şehit olan vatandaşlar için bestelediği eseri seslendiren Azerin “İki devlet, tek millet” vurgusu yaptı.



15 Temmuz belgeseli gösterildi



Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'nun katılımları ile Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de devam eden Türk Filmleri haftasında Türkiye'nin 15 Temmuz'da yaşadığı işgal girişimi ve Türk milletinin bağımsızlığı için ortaya koyduğu direniş anlatıldı. AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz Belgeseli izleyenleri duygulandırdı.



Azerbaycan Türkiye'nin yanında



Hain darbe girişiminin Türk İslam coğrafyası başta olmak üzere tüm dünyaya anlatılması gerektiğini vurgulayan AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu “Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Bakü Türk Filmleri Haftası'nda, Can Azerbaycan'daki STK'lara, sanatçılara ve basın mensuplarına milletimizin 15 Temmuz'da kazandığı zaferi ve FETÖ tehlikesini anlattık. Kardeş devlet olduğumuz Azerbaycan da teröre karşı mücadele konusunda Türkiye'nin ve Türk milletinin yanında. Eserleri ile yerli ve milli duygularımıza dokunan sanatçı Azerin'in de bu projede yer almasını çok önemli buluyorum. Azerin 15 Temmuz sonrasında Türkiye'ye gelerek demokrasi nöbetlerine katılmış, eserleri ile milletimize moral vermiştir. Kendisini bu hassasiyetinden ve kardeşçe duygularından dolayı kutluyorum.” dedi.



Yerli Düşünce FETÖ ve 15 Temmuz'u anlatacak



Gündoğdu “Bizler hem hükümet olarak hem de STK'lar olarak 15 Temmuz'da verdiğimiz mücadeleyi ve bu hain örgütü herkese anlatmalıyız. Yerli Düşünce Derneği olarak üstlendiğimiz bu misyonu, ortaya koyduğumuz çalışmalar ve gerçekleştireceğimiz programlar ile yerine getiriyoruz.” diye konuştu.



#Bakü Türk Filmleri Haftası
#15 Temmuz direnişi
#Azerbaycan
7 yıl önce