|

Sinema Oyuncuları Derneği ödülleri dağıtıldı

Screen Actors Guild Awards Sinema Oyuncuları Derneği'nin bu yıl ki ödülleri de sahiplerini buldu. Oscar adaylıklarına örnek olması gereken durum ise, Idris Elba'ya hem film dalında hem dizi dalında toplam iki ödül verilmiş olması.

Yeni Şafak
13:01 - 1/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:02 - 1/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Screen Actors Guild Awards Sinema Oyuncuları Derneği'nin 1995'den bu yana dağıttığı sinema ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu.

ının sürdüğü şu dönemde, siyahi oyuncu Idris Elba'nın hem film kategorisinde hem de dizi kategorisinde toplam iki ödül alması siyahileri memnun etti.



'En İyi Toplu Performans Ödülü' film dalında Oscar adaylıklarında da başarılı bir performans sergileyerek 6 dalda adaylık kazanan Spotlight'a giderken, 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü' aynı dalda Oscar adaylığı kazanan Leonardo DiCaprio'ya, 'En İyi Kadın Oyuncu Ödülü' ise aynı dalda Oscar'a aday gösterilen Brie Larson'a verildi. Ödüllerin dizi dalında ise 'En İyi Komedi Dizisi Kadrosu' Orange is the New Black'e verildi.



Diğer ödüller ve sahipleri ise şöyle:



Film dalında


En İyi Oyuncu Kadrosu: Spotlight


En İyi Erkek Oyuncu: Leonardo DiCaprio


En İyi Kadın Oyuncu: Brie Larson



En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Idris Elba



En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Alicia Vikander


Filmlerde En İyi Dublör Performansı: Mad Max: Fury Road

Dizi dalında


En İyi Komedi Dizisi Kadrosu: Orange Is the New Black



Komedi Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu: Jeffrey Tambor



Komedi Dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu: Uzo Aduba



En İyi Drama Dizisi Kadrosu: Downton Abbey



Drama Dizilerinde En İyi Erkek Oyuncu: Kevin Spacey



Drama Dizilerinde En İyi Kadın Oyuncu: Viola DavisMini Dizi veya TV Filmlerinde En İyi Erkek Oyuncu: Idris ElbaMini Dizi ya da TV Filmlerinde En İyi Kadın Oyuncu: Queen Latifah


Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Carol Burnett



Oscar Çok Beyaz polemiklerinin doğması üzerine Akademi Ödülleri özel bir toplantı ile yeni kararlar aldı. Ayrıca Oscar'ın ırkçılık yapmadığını savunan siyahi oyuncular da bulunmakta. Aşağıdaki haberlerimizden ayrıntılara ulaşabilirsiniz.






#Screen Actors Guild Awards Sinema Oyuncuları Derne
8 yıl önce