|

Ünlü seyyahlar Ünye’de

Türkiye'nin en fazla takipçiye sahip seyahat yazarları ve bloggerleri hafta sonu Ünye'deydi. Seyyahlar dolu dolu geçirdikleri bir günün sonunda Ünye'ye hayran kaldılar.

Yeni Şafak
12:28 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:44 - 15/08/2016 Pazartesi
IHA
Türkiye'nin en fazla takipçiye sahip seyahat yazarlarının yeni durağı Ünye oldu.
Türkiye'nin en fazla takipçiye sahip seyahat yazarlarının yeni durağı Ünye oldu.

Ordu Valiliği'nin organizasyonu ve Ünye Belediyesi'nin işbirliği ile gerçekleştirilen etkinlikte Amcaoğlu, Bilinmeyen Rota, Çapulcu Yollarda, Çelebi Alper, Dünya'nın Yerlisi, Geze Geze Türkiye, Geziyorum Öyleyse Varım, Gezgin Kadınlar, Gezgin Kedi, Gezgin Martı, Gezginin Ayak İzleri, Gezmek Güzel, Giyen Bayan, Küçük Dünya, Pustoo Dünya, Seyyahça, Tadında Seyahat, Yoldaki ve Zaferin Seyir Defteri isimli seyahat bloglarının yazarları Ünye'de tarihi, kültürel ve turistik mekanları gezme fırsatı buldu.



Seyahat yazarlarından oluşan ekip ilk olarak Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi'nin ziyaret etti. Burada Ünye'ye ve bölgeye has kültürel ögeleri canlı olarak deneyimleme fırsatı bulan misafirler, yöresel çocuk oyunları oynadılar. Daha sonra mani küpünden mani çeken misafirler ilginç manileri okumayı ihmal etmedi. Müze içerisinde de inceleme yapan seyyahlar, gölge oyununun hem tarihçesini öğrendiler hem de keyifle seyretme imkânı buldular. Müzede ki tur sırasında seyyahlar ebru sanatı ve ıhlamur baskı da yaptılar. Daha sonra ise seyyahlara Müze Ev'in bahçesinde bulunan tarihi sarnıç içerisinde soğutulan karpuz takdim edildi.





Seyyahların Ünye'de bir sonraki durağı ise Ünye Kalesi oldu. Tarihi milattan önceye dayanan Ünye Kalesi'de inanılmaz anlar geçiren misafirler doğal kaleye hayran kaldılar. Ünye Kalesi'nden sonra Yunus Emre'nin türbesini ziyaret eden seyyahlar, Asarkaya Kent Ormanı'nda yemek programının ardından Ünye Belediyesi Binicilik Tesislerinde eğlenme fırsatı buldu. Burada bol bol at binen misafirler Ünye'de unutulmaz anlar yaşadılar.



Bir gün boyunca Ünye'de tarihi ve kültürel mirasa canlı tanıklık ederken, ziyaretlerini #unyedezaman hashtagiyle paylaştılar.


Ünye Belediye Başkan Yardımcı Erhan Eren, Ünye'nin kültürel mirasını ortaya çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak konusunda Belediye olarak sıkı ve bilinçli bir çalışma yaptıklarına dikkat çekti. Ünye'ye gelen herkesin 'Ben nerede kalırım, neler görürüm, ne yer içerim' konusunda bir soru işareti yaşamadan Ünye'nin ne kadar değeri varsa bunları paylaşma ve ortaya k oyma iradesin taşıdıklarını belirten Başkan Yardımcısı Eren, “Ünlü bloggerleri Ünye'de ağırlamaktan son derece mutluyuz" diye konuştu.





#Seyyah
#Blogger
#Ünye
8 yıl önce