|

Vatan Şaşmaz öldürüldü

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz, Conrad Otel'de eski manken Filiz Aker tarafından öldürüldü. Aker daha sonra aynı tabancayla intihar etti. Organizatör Delibaş, Şaşmaz'ın ‘Ağabey sorma bu kadın benim başımı belaya sokacak’ dediğini açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:26 - 28/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Vatan Şaşmaz öldürüldü
​Vatan Şaşmaz öldürüldü

Eski manken Filiz Aker, ünlü sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz'ı öldürerek intihar etti. Olay dün saat 20.00 sıralarında Beşiktaş’ta bulunan 5 yıldızlı Conrad otelde meydana geldi. 10. katta silah seslerinin duyulması üzerine otel çalışanları durumu polis ekiplerine bildirdi.

SIRTINDAN VURULMUŞ

Olay yerine gelen polis ekipleri, girdikleri odada, sunucu Vatan Şaşmaz ile Filiz Aker isimli kadını, silahla vurulmuş olarak buldu. Yapılan kontrolde, ensesine 1, sırtına da 3 kurşun isabet eden Şaşmaz ile sağ şakaşığından tek kurşun alan Aker'in hayatını kaybettiği belirlendi. Otel odasının Aker adına tutulduğu ve incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından odaya başka kimsenin girmediğinin görüldüğü öğrenildi. Polis, Aker’in Şaşmaz’ı öldürüp intihar etmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Aker’in intihar ettiği silahın ruhsatlı olduğu iddia edildi. Aker'in Green Kart ile ABD'de yaşadığı ve 1 ay önce Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

  • Yıllardır platonik aşıktı
  • Olay sonrası gözyaşlarına boğulan Aker’in yeğeni Dora Ercan, “İkisi için de çok üzüldüm. Biz zaten burada eşimle beraber oturuyorduk. O da bizimleydi. Yukarı çıktı. ‘Yarım saat işim var geleceğim sonra’ dedi. Sonra Vatan’ın yerde cenazesini gördüm. Teyzem yıllardır Vatan’a platonik aşıktı” dedi. Ercan, Aker’in ruh haline ilişkin soruya, “Benimle vedalaşır gibi konuşuyordu. ‘Bugün çok mutluyum, benim mutluluğum seni üzebilir. Sakin ol’ dedi. Vatan’ın hiçbir suçu yok” diye konuştu. Organizatör Nedim Delibaş ise “Evlendikten sonra Vatan’ı sürekli rahatsız ediyordu. Bir gün sert bir telefon görüşmesi yaptı. Vatan nedir dedim, ‘Ağabey sorma bu kadın benim başımı belaya sokacak’ dedi. Vatan’ı rahatsız ediyordu” ifadelerini kullandı.

Bu kadın başıma
BELA OLACAK

Vatan Şaşmaz'ın yakın arkadaşı Organizatör Nedim Delibaş da Aker'in ünlü sunucuyu rahatsız ettiğini söyledi. Delibaş, "Evlendikten sonra Vatan’ı sürekli rahatsız ediyordu. Bir gün sert bir telefon görüşmesi yaptı. Vatan nedir dedim, ‘Ağabey sorma bu kadın benim başımı belaya sokacak’ dedi. Vatan’ı rahatsız ediyordu” ifadelerini kullandı.

Savcılık açıklama yaptı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, olayla ilgili soruşturma kapsamında, nöbetçi cumhuriyet savcısının söz konusu otel odasında inceleme yaptığı belirtildi.

İncelemelerini tamamlayan nöbetçi savcının tanık beyanlarına başvurduğu bilgisi verilen açıklamada, olayla ilgili herhangi bir gözaltı işlemi bulunmadığı kaydedildi.

Açıklamada, cenazelerin otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüleceği bildirildi.

#Vatan Şaşmaz
#Conrad Otel
#Filiz Aker
#Beşiktaş
7 yıl önce