|

Mevlüt Mert Altıntaş kimdir, FETÖ’cü mü? Mevlüt Mert Altıntaş polis mi?

Mevlüt Mert Altıntaş kimdir? Yapılan incelemelerin ardından Rusya Büyükelçi’sine suikast düzenleyenin Ankara Çevik Kuvvet'te görevli 1994 doğumlu Mevlüt Mert Altıntaş olduğu belirlendi. Aynı zamanda saldırganın daha önce FETÖ ile bağlantılı olduğu ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında izin aldığı ortaya çıktı. İşte Mevlüt Mert Altıntaş hakkında bilgiler.

Yeni Şafak
09:51 - 20/12/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 10:32 - 20/12/2016 الثلاثاء
Diğer
Mevlüt Mert Altıntaş FETÖ'cü
Mevlüt Mert Altıntaş FETÖ'cü
Mevlüt Mert Altıntaş

kimdir ve FETÖ'cü mü? Dün akşam

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov

'a suikast düzenlendi ve yaralı olarak hastaneye kaldırılan Büyükelçi, hayatını kaybetti. Saldırının ardından etkisiz hale getirilen saldıranın da kimliği belli oldu. Yapılan incelemelerin ardından saldırganın Ankara Çevik Kuvvet'te görevli olan 1994 doğumlu Mevlüt Mert Altıntaş olduğu ortaya çıktı. Peki Mevlüt Mert Altıntaş

kimdir?


SALDIRGAN FETÖ'CÜ ÇIKTI


Kısa bir süre sonra saldırganın kimliği belirlenince tüm kamuoyu şoke oldu. Güvenlik güçleri saldırganın, Ankara Çevik Kuvvet'te görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş olduğu belirlendi. 1994 doğumlu Altuntaş'ın, Aydın Söke doğumlu olduğu 2014 İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu mezunu olduğu öğrenilen Altıntaş'ın terör örgütü FETÖ ile bağlantıları olduğu belirtildi. Altıntaş'ın sanat merkezine polis kimliğini kulanarak girdiği tespit edildi.



'TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BAĞLANTILI'


Rus haber kanalları da saldırganın FETÖ bağlantılı olduğunu duyurdu. Ayrıca başka saldırı ihtimallerine karşı da özellikle başta ABD olmak üzere tüm ülkelerde Rusya elçiliklerine 'önlemleri artırın' talimatı verildi.



FETÖ'NÜN DERSANESİNE GİTMİŞ


Saldırgan Mevlüt Mert Atıntaş'ın Aydın'ın Söke İlçesin'ndeki Özel Körfez Dershanesi'ne gittiği belirlendi. Söz konusu dershane hakkında 30 Mart 2016'da FETÖ soruşturmaları kapsamında arama yapıldığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca kapatıldığı da belirlendi.



SORULARI ALAN EKİPTEN


Saldırgan Altıntaş, 2012 yılında polislik sınavına girdi. İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu mezun oldu. 2014'te göreve başladı. 2012 polislik sınavıyla ilgili soruşturma devam ediyor. FETÖ'nün saldırgan Altıntaş'a polislik sınav sorularını verdiği öğrenildi. Ayrıca saldırgan Çevik Kuvvet'te nizamiye girişinde araç altı arama ekibinde görevli olduğu ifade ediliyor.



YILLIKTA YORUM YOK


Saldırganın polis okuluna ait yıllığı da gün yüzüne çıktı. Aynı dönemde okuduğu arkadaşlarının aksine, saldırgan

Mevlüt Mert Altıntaş

'ın kendisine ayrılan sayfada hiç bir arkadaşının yorumu bulunmaması dikkat çekti.



DARBE SONRASI İZİN ALMIŞ


Saldırgan Altıntaş'ın 15 Temmuz günü Diyarbakır'da görevli olduğu 16 ve 17 Temmuz günleri için izin aldığı ve Ankara'ya gittiği ortaya çıktı. Altıntaş'ın darbe girişimi nedeniyle izin iptal edilince geri dönmüş. Katile izin veren polis müdürü Kahraman Sezer'in de FETÖ'den tutuklu olduğu ortaya çıktı.



ARKADAŞI DA GÖZALTINDA


Altıntaş'ın Ankara Yenimahalle'deki evinde arama yapıldı, aynı evi paylaştığı polis memuru S.B. ise Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde gözaltına alındı.



13 KİŞİ İLE GÖRÜŞMÜŞ


Saldırganın üstünden kendisinin adına kayıtlı GSM hattı ve telefonu inceleme alındı. Saldırganın kullandığı telefonundaki son 6 ayın telefon kayıtları tek tek incelenecek. Ancak olay günü saldırganın 13 telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.



Bilgileri katile kim verdi?


İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu'ndan mezun olan saldırganı okul arkadaşları 'FETÖ'cü olarak' tanımlıyor. Altuntaş'ın bağlantılarının araştırılması için polis ve MİT tarafından özel ekip kuruldu. Büyükelçi'nin sanatsal faaliyetlerde koruma kullanmadığı belirtilirken, Altıntaş'a bu bilginin kim tarafından sızdırıldığı araştırıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen ve nöbetçi savcı saldırınan ardından olay yerine geldi. Olayın meydana geldiği yerin en dikkat çekici noktası ise olayın meydana geldiği yer Ankara'nın en dikkatli korunduğu bölge. Zira Kültür merkezinin hemen yanı başında Ankara Sanayi Odası merkezi yer alırken 60 metre yakınında ABD'nin Ankara Büyükelçiliği binası ve aynı hizada İtalya, Mısır, Bulgaristan gibi ülkelerin elçilikleri bulunuyordu. Diğer bir ifade ile Ankara'nın en işlek caddesinin hemen yanı başında yer alan bir bölge. Olayda gözlerden kaçan bir başka nokta ise, organizasyonu düzenleyenlerin organizasyon ile ilgili hiçbir güvenlik birimine ve valiliğe bir bildirimde bulunmadığı öğrenildi. Zira birçok ülkenin temsilcisinin davet edildiği bu organizasyon için polisten ekstra bir tedbir alınmadığı kaydedildi. Altıntaş'ın kültür merkezine girerken Polis 'PİN'li rozet taktığı ifade edilirken, kültür merkezinin özel güvenlik ekiplerine polis kimliğini gösterdiği ve Büyükelçinin koruması olduğunu söylereyken içeri girdiği öğrenildi. Burada dikkat çekici nokta ise Büyükelçinin koruma kullanmadan organizasyona geldiği ve Suikastçi Altıntaş'ın bu istihbari bilgiye nasıl ulaştığı şimdi araştırılıyor.




#Mevlüt Mert Altıntaş
#Mevlüt Mert Altıntaş kimdir
#FETÖ
٪d سنوات قبل