|

LG'den 'altıgen' batarya: Pil süresi %25 arttı!

LG, halihazırda sevkiyatına başladığı altıgen tasarımlı yeni bataryaları ile kullanıcılara %25 oranında daha yüksek pil süresi sunmayı başardı.

Yeni Şafak
10:56 - 30/06/2015 Salı
Güncelleme: 10:57 - 30/06/2015 Salı
Diğer

Teknoloji dünyasının aksayan en önemli ayağının bataryalar olduğunu daha önceki yazılarımızda da pek çok kez ifade ettik. Bunun temel sebebi ise batarya teknolojisindeki gelişmelerin; panel, yongaseti, bellek vb. diğer temel bileşenlerdekilere oranla oldukça geriden seyretmesi.



Hatırlarsanız bundan birkaç gün önce paylaştığımız

başlıklı haberimizde Samsung'un bu yolda önemli bir adım atmaya hazırlandığını paylaşmıştık sizlerle. İşte şimdi de benzer bir hamle bir diğer G.Koreli teknoloji devi LG'den geldi.



Hem Kore'nin hem de Uzakdoğu'nun en muteber kaynaklarından birisi olarak kabul edilen Korea Times'ın yayımladığı bir rapora göre, LG'nin kimya sektöründe faaliyet gösteren yan kollarından LG Chem (ki G.Kore'nin en büyük kimya firması) geliştirdiği yeni bataryanın sevkiyatına başlamış durumda.



Akıllı saatlere yönelik tasarlanan bataryanın en önemli özelliği ise altıgen bir şekle sahip olması. Bunun pratikteki anlamı ise başta yuvarlak tasarımlı saatler olmak üzere akıllı saatlere daha yüksek bir batarya alanı sunuyor oluşu. Bu da klasik dikdörtgen bataryalar ile kıyaslandığında %25'e varan oranda daha yüksek kapasite sağlıyor ki şüphesiz bu oldukça önemli bir fark.







#batarya
#akıllı saat
#lg
#pil
9 yıl önce