|

Galatasaray-Gençlerbirliği: 5-1

11. haftanın açılış karşılaşmasında Galatasaray, kendi evinde ağırladığı Gençlerbirliği'ni, Mariano, Maicon, Gomis (2) ve Tolga Ciğerci'nin golleriyle 5-1 mağlup etti.

Yeni Şafak
22:00 - 3/11/2017 Cuma
Güncelleme: 22:01 - 3/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Galatasaraylı oyuncuların gol sevinci.
Galatasaraylı oyuncuların gol sevinci.

Süper Lig'in 11. haftasında Gençlerbirliği'ni ağırlayan Galatasaray'ın başlangıç kadrosundaki değişiklikler dikkati çekti. Trabzonspor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Sofiane Feghouli ve Papa Alioune Ndiaye'nin yanı sıra Selçuk İnan ile Martin Linnes, Gençlerbirliği müsabakasının ilk 11'inde yer alamadı. Selçuk ve Linnes, karşılaşmaya yedekler arasında başladı. Igor Tudor, bu 4 oyuncunun yerine Serdar Aziz, Garry Rodrigues, Younes Belhanda ve Eren Derdiyok'u başlangıç kadrosunda tercih etti.

Maçtan dakikalar

  • Maça Galatasaray çok hızlı başladı ve ilk önemli atağında golü buldu. 7. dakikada Belhanda'nın pasıyla ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Gomis, sağ çaprazdan ceza sahasına giren Mariano'yu gördü. Bu futbolcu, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara gönderdi. başarılı isim böylece Süper Lig'deki ilk golüne imza atmış oldu. İlk yarının kalanında rahat bir tempoda maçı götüren sarı kırmızılılar, 42. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sol taraftan kazanılan serbest vuruşu kullanan Belhanda'nın yaptığı ortada, ceza sahasında Maicon kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu. Bu sezonki 4. golüne imza atan Brezilyalı böylece kariyer rekorunu kırmış oldu.
  • Galatasaray 2. yarıda 2-0'ın moraliyle fırtına gibi girdi. 46. dakikada belhanda'nın pasında Gomis bu sezon 10. kez fileleri havalandırdı ve takımını iyice rahatlattı. 51. dakikada ise taklımın bu sezonki diğer golcüsü Tolga sahneye çıktı. Eren'in güzel pasında Tolgs skoru 4-0'a getiren isim oldu.
  • 81. dakikada sarı kırmızılılar, bir de penaltı kazandı. Topun başına geçen Gomis, kendisinin 2. takımının 5. golüne imza attı. Gençlerbirliği'nin golü 84. dakikada Skekic'ten geldi. Karşılaşma da bu golle 5-1 sona erdi. Böylece 2 haftalık aradan sonra kazanan Galatasaray, puanını 26'ya yükselterek zirvedeki yerini korudu.

11. haftanın açılış karşılaşmasında Galatasaray, kendi evinde ağırladığı Gençlerbirliği'ni 5-1 mağlup etti.

Yeni Şafak Spor (@yenisafakspor)'in paylaştığı bir gönderi ()




#Galatasaray
#Gençlerbirliği
#Süper Lig
6 yıl önce