|

TFF'den maçlar öncesi saygı duruşu kararı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), hafta içinde vefat eden A Milli Takım eski oyuncuları Suat Mamat ve Ali Beratlıgil için profesyonel liglerde saygı duruşu yapılacağını açıkladı.

Yeni Şafak
13:35 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 11:35 - 5/02/2016 Cuma
IHA

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Hafta içinde vefat eden A Milli Takım eski oyuncusu ve TFF Yönetim Kurulu eski üyelerinden Suat Mamat ile A Milli Takım eski oyuncusu Ali Beratlıgil için profesyonel liglerde bu hafta oynanacak tüm karşılaşmalardan önce 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacak" denildi.




Suat Mamat kimdir?

1930 yılında dünyaya gelen Suat Mamat sırasıyla Ankara Demirspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Vefa takımlarının formasını giymişti. Galatasaray'da 4, Beşiktaş'ta ise 2 şampiyonluk yaşayan Mamat, röveşata da dahil olmak üzere farklı şekillerde yaptığı fantezi gol vuruşlarıyla ünlüydü.






Dünya Kupası'nda ilk golümüz Mamat'tan

Mamat, 27 kez A Milli formayı giydi ve bu karşılaşmalarda 5 gol kaydetti. İlk maçı 14 Mart 1954'te İspanya ile oynanan Dünya Kupası eleme müsabakasının rövanşı oldu. Türkiye'nin kura ile kazandığı play-off maçında da oynayan futbolcu, 1954 FIFA Dünya Kupası finallerine katılan kadroda yer aldı. Mamat'ın 17 Haziran 1954'te oynanan Almanya maçında attığı gol Türkiye Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası tarihindeki ilk golüdür.



Mamat, Burhan Sargun ve İlhan Mansız'la beraber Dünya Kupalarında en çok gol atan üç Türk futbolcudan biri olmuştur.






Ali Beratlıgil kimdir?

Futbolculuk kariyerinde "Büyük Ali" olarak bilinen ve Galatasaray'ın efsane isimleri arasında yer alan Ali Beratlıgil, Adaletspor, İstanbulspor ve Feriköy formaları da giymiş, A Milli Takım'ın 1954 Dünya Kupası kadrosunda yer almıştı. Beratlıgil, teknik direktör olarak da çok sayıda takım çalıştırmıştı.






#tff
#saygı duruşu
#Ali Beratlıgil
#suat mamat
8 yıl önce