|

50 dolara tablet: Amazon Fire satışta!

5 tane alana da 1 tanesi bedavaya gelecek! Yani tanesi 50 dolar ama 'beşlik paket sardırırsak' 6 tane tabletimiz oluyor.

Yeni Şafak ve
20:54 - 17/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:10 - 17/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Amazon'un karşımıza ilk olarak geçtiğimiz hafta çıkan fiyat/performans odaklı tableti Amazon Fire raflardaki yerini aldı bile.



Teknik özelliklerini yazacağız tabii ama öncelikle modelin sadece (hatta sadececik!) 50 dolar olduğunu söyleyelim ki burun kıvırmayalımç Ne de olsa 'sudan ucuz' sınıfına giren bir model, dahası merdiven altı üreticilerin değil doğrudan Amazon'un imzasını taşıyor ki bu da oldukça önemli:










Bir iki ince detay var onları da belirtmeden geçmeyelim:



İşletim sistemi Android temelli olsa da Google'ın uygulamalarından ve servislerinden tamamıyla arındırılmış biçimde geliyor. Amazon bunların yerine başta Amazon App Store olmak üzere kendi uygulamalarını koymuş. Bir de çevrim içi dağıtımcıların içeriklerinin yer aldığı kütüphaneler var. (Tabii biz kütüphane diyoruz siz reklam anlayın, ne de olsa bu fiyata düşebilmesinin sebebi de bu.)



Dahili hafızadan bize kalan kullanılabilir alan 5GB ile sınırlı olsa da malum microSD yuvası üzerinden 128GB'ye kadar harici takviye yolu açık. Keza Amazon'un kendi içeriğine özel sağladığı sınırsız bulut alanımız var.



Gerçi yukarıda raflardaki yerini aldı dedik ama henüz önsiparişte olduğunu da not olarak düşelim. Sevkiyat 30 Eylül'de başlayacak.



Bu arada aşağıda gördüğümüz gibi 5 tane alana da 1 tanesi bedavaya gelecek! Yani tanesi 50 dolar ama 'beşlik paket sardırırsak' 6 tane tabletimiz oluyor. :)







Açıkçası sadece iki tane eksik gördük:



Ekran çözünürlüğü HD (1280x720) olsaymış ve bir de 2GB RAM olsaymış mükemmel olacaktı. Gerçi ekran çözünürlüğü bile çok dert değil, RAM miktarı az sadece. Gerçi Fire OS5 Bellini'yi kullanmadığımız için net bir şey de diyemiyoruz. Belki de 'has' Android kadar RAM canavarı değildir.



Ön sipariş sayfası

, Türkiye'ye gönderim var. Garanti konusunda rahat olun, emin olun Türkiye'deki firmalardan bin kat daha sıkıntısız çalışıyorlar. Bu arada aklınızda olsun uluslararası garanti 3 ay ile sınırlı.



#Amazon
#android
#tablet
9 yıl önce