|

Apple, 7S'i atlayıp doğrudan iPhone 8'e geçecek!

OLED panel, cam kasa, tuşsuz tasarım vs. vs.

Yeni Şafak ve
20:23 - 22/04/2016 الجمعة
Güncelleme: 17:23 - 22/04/2016 الجمعة
Yeni Şafak

Apple cephesine yönelik enteresan bir gelişme var sırada. Apple 'cephesine yönelik' dedik çünkü doğrudan Apple'dan değil Barclays analizcilerinden Mark Moskowitz'e ait bir iddiayı aktaracağız.



Moscowitz'in Apple'ın tedarik zincirlerinden edindiği bilgiler doğrultusunda vardığı kanaatler

:



  • a)
    iPhone 7'de (Eylül sonunda gelecek) majör bir değişiklik olmayacak. Ana tasarım korunacak ve minör dokunuşlarla yetinilecek.
  • b)
    iPhone 7S olmayacak (önümüzdeki yılın modeli) onun yerine doğrudan iPhone 8 gelecek ve bu modelle birlikte asıl geliştirmeler yapılacak.

Açalım bakalım:



Bildiğimiz gibi Apple bir yıl ana iPhone modelini çıkarır ve ertesi yıl da o modelin 's' takısıyla gelen daha stabil versiyonunu sunar. İlk modelde (iPhone 3'ten bu yana) tasarım değişir ve gerekirse donanım değişikliklerine gidilirken; ikincisinde ise tasarım -mecburi makyajlar ve inceltme gibi küçük dokunuşlar haricinde- aynı kalırken başta yazılımsal iyileştirmeler ve kararlılık artışı olmak üzere daha rafine bir model satışa sunulur.



İşte Moscowitz'in bu dedikleri doğruysa eğer demek ki iPhone 7'nin tasarımı aynı kalacak, muhtemelen 3.5mm kulaklık girişi gidecek ve bir de çift kamera eklenecek. Bu arada çift kameranın sadece iPhone 7 Pro isminde gelecek yeni bir versiyona özel olacağı da konuşulanlar arasında.



Normalde iPhone 7S'in gelmesi gereken 2017 yılında ise iPhone 8 gelecek ve beraberinde de ciddi değişiklikler getirecek. Nedir bu değişiklikler?



Başta OLED panelli ekran ve ana ekran tuşunun kalkması olmak üzere donanımsal yenilikler ve tahminimizce kablosuz şarj desteği gibi önemli iyileştirmeler. Bir ihtimal alüminyum tasarımdan cama geçilmesi de olasılıklar arasında.



Velhasıl mevcut gidişata bakıp da değerlendirdiğimizde oldukça mantıklı bir iddia gibi gelse de en nihayetinde Apple'dan konuya ilişkin hiçbir açıklama gelmediği için mim düşmekten de geri kalmayalım.

#apple
#iphone
#iphone 7
٪d سنوات قبل