|

En iyi kameraya sahip akıllılar

Yeni modellerin çıkması ertesinde, akıllı telefon dünyasının en iyi kameraya sahip modeller listesi de güncellendi.

Yeni Şafak ve
15:35 - 1/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:37 - 1/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Yaptıkları 'kılı kırk yaran' derecede ayrıntılı test ve incelemelerle kamera denilince akla ilk gelen sitelerden birisi olan DxOMark, akıllı telefon dünyasında son dönemde yeni çıkan modellere yönelik incelemeleri ertesinde en iyiler listesinde de değişikliğe gitti.



Takip edenlerin bileceği üzere listenin uzun bir süre boyunca liderlik koltuğunda oturan LG G4, Galaxy S6 Edge neslinin gelişiyle birlikte ikinciliğe gerilemişti. İşte şimdi de Xperia Z5 aynısını Galaxy S6 Edge'e yaparak birincilik koltuğunun sahibi olmayı başardı. Bu arada Google'ın çiçeği burnunda tepe seviyesi Huawei Nexus 6P'nin de bronz madalyayı elde ettiğini not olarak düşelim. Henüz iPhone 6S test masasına yatmış değil ancak verilerden yola çıkarsak tahminimizce inceleme ertesinde -iyi ihtimalle- 5. sıradan falan girer listeye, haliyle ilk 3 sıranın değişmeyeceğine de (neredeyse) eminiz.








Bu arada Xperia Z5'in fotoğraf kalitesinin yanısıra video çekimde de ilk sıraya oturduğunun altını çizelim. Şöyle ki fotoğraf ve videoda 100 üzerinden sırasıyla 88 ve 86 puan başarmış. Keza 88-84 puanlaması ile S6 Edge ikinci sırada yer alırken, Nexus 6P ise 86'lık fotoğraf kalitesi ile üçüncülüğü alsa da 79 video puanı ile ilk 5'e giremedi. Videoda üçüncü sıradaki isim halen 83/100 ile LG G4.



Listeye ve detaylara

erişebilirsiniz. Xperia Z5 incelemesi ise

.








#akıllı telefon
#xperia z5
#galaxy s6
#iphone
#samsung
#lg g4
#sony
#iphone 6s
#fotoğrafçılık
9 yıl önce