|

Facebook'a 'beğenmedim' tuşu geliyor!

Hazır mısınız? Facebook çok yakında 'aslında sevdim ama yorumum ilk sırada görünsün diye beğenmedim' türü yorumlardan geçilmez hale gelecek!

Yeni Şafak ve
00:10 - 16/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:10 - 15/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Facebook, genel son kullanıcı kitlesi açısından şimdiye kadarki en önemli yeniliklerinden birisini hayata geçiriyor.



Doğrudan Mark Zuckerberg'in yaptığı açıklamaya göre, Facebook yakın bir gelecekte 'beğenmedim' tuşuna da sahip olacak. Yani nasıl şimdi hoşumuza giden içerikleri beğeniyorsak bu yeni özelliğin gelişiyle birlikte aynı şekilde artık hoşumuza gitmeyenleri de 'beğenmedik' diye işaretleyeceğiz.



Yeniliği, belirli aralıklarla rutin olarak gerçekleştirdiği 'siz sorun, ben cevaplayayım' etkinliğinde

Zuckenberg'in vurguladığı temel nokta, bu yeniliğin temel sebebinin 'empati duygusunu karşı tarafa hissettirebilmek' oluşu imiş.



Yani örneğin nasıl ki yakın bir arkadaşımız vefat eden babası yahut annesiyle ilgili acıklı bir şey paylaştığı vakit biz nasıl ki bu durumdan müteessir oluyor ama 'üzgünüm' şeklinde bir tuş olmadığı için mecburen beğenmek zorunda kalıyoruz ya işte Zuckenberg yeni gelecek bu 'beğenmedim' tuşuyla birlikte bu duygumuzu karşıya aktarmamızı istediklerini söylüyor. Diğer bir deyişle biz beğenmedim diyeceğiz ve arkadaşımız bunu 'inan çok üzgünüm' olarak anlayacak.





Velhasıl Zuckenberg bu 'hissiyatında' eğer samimiyse, beğenmedim gibi 'nereye çeksen oraya gidebilecek' muğlak bir tuş yerine yerine doğrudan 'üzgünüm' gibisinden bir ifade ekleseydi çok daha iyi olurdu. Kim bilir belki ileride ekler...



Çünkü açıkçası, mevcut haliyle 'beğenmedim' tuşunun özellikle bizimki gibi ülkelerde empati uyandırmaktan ziyade zaten yeterince fazla olan troll sayısını adeta artık çığırından çıkaracağını düşünüyoruz. En nihayetinde de zaten mevcut haliyle bile yerlerde sürünen kalite de muhtemelen bu yenilikle birlikte artık dibe vuracak.



Hele bir de maazallah Google Play'deki uygulama oylamasına benzer bir sistem olursa seyreyleyin o zaman gümbürtüyü:



'Aslında sevdim ama yorumum ilk sırada görünsün diye beğenmedim' türü yorumlardan geçilmez hale gelir ortalık!




#facebook
#sosyal ağ
#sosyal medya
9 yıl önce