|

FormBox ile kendi işinizin patronu olun!

İster saksı, ister gece lambası, isterseniz de özel tasarım çikolatalar üretin...

Yeni Şafak ve
14:59 - 5/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Son zamanlarda olukça yaygınlaşan

3D yazıcıların

oldukça iyi çıkardıklarını biliyoruz. Fakat en ufak bir obje için bile uzun süre beklemek oldukça sinir bozucu olabiliyor. Kim ufak bir kase için saatlerce beklemek ister ki?



İngiliz

Kickstarter

ekibi

Mayku'nun

bu konuda

.

FormBox

isminde vakumlu kalıp makinesi icat eden genç girişimciler, herkese kendi işinin patronu olabilmeyi vaat ediyor. Alçıdan kalıplar, isimli çikolatalar, muz şeklinden oda lambaları… Kısaca aklınıza gelen hemen her şeyi bu marifetli makine aracılığıyla yapabiliyoruz.





Yukarıdaki görselden de anlayacağımız üzere, istediğimiz kalıbı FormBox'un üzerine yerleştiriyoruz. Ardından, içinde şekil alan materyalin bulunduğu orta kısımdaki levhayı aşağı doğru indirip kalıbımızın üzerine bastırıyoruz. Materyal ısıtıldığı için haliyle esnek formda oluyor ve tüm kalıbı sarıyor. Diğer taraftan vakum makinesi çalıştığı için de kalıp dışındaki tüm hava dışarı atılıyor ve nihai şeklimiz ortaya çıkıyor. Artık hangi şekli ve kalıbı nasıl yapıp kullanacağımız bizim hayal gücümüze kalmış.



Aşağıdaki videoyu izleyerek aletin nasıl çalıştığını ve hangi amaçlar için kullanılabileceğini daha iyi anlayabilirsiniz:





Evet, gördüğümüz gibi FormBox oldukça kullanışlı bir makine olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz gün

üzerinde satışa çıkan vakum makinesine talep de oldukça fazla. 1 gün içinde

377 geri dönüş

alan Mayku ekibi, hedeflediği 50,000 dolarlık geliri neredeyse 3'e katlayarak daha ilk günden

125,000 dolarlık

yatırım aldı.



Son olarak aletin fiyatı hakkında bilgilendirme yapalım.

49, 349 ve 459 dolar

olmak üzere 3 farklı paket bulunuyor. En ucuz paket ile sadece bir kalıp sahibi oluyorsunuz. 349 dolarlık paketi satın alırsanız FormBox, 30 adet kalıp materyali ve 500 gram alçı malzemesi sizin oluyor. En pahalı paket ise Pro versiyonu. Bu pakette kalıp materyali ve alçı malzemesi daha fazla. Dünyanın her yerine kargo imkanı ile satılan FormBox'un dağıtımına en erken Mayıs 2017'de başlanacak.



#formbox
#mayku
#kickstarter
#vakumlu kalıp makinesi
8 yıl önce