|

Galaxy S7 & S7 Edge: Samsung'a can simidi oldu!

Samsung, Apple'ın bile zararla kapattığı, ilk çeyrekten yüzü gülerek ayrıldı.

Yeni Şafak ve
08:55 - 28/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 06:55 - 28/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Samsung da çeyreklik finans raporunu yayımladı. Tabii Samsung derken Samsung Electronics'ten bahsettiğimizi de belirtelim. Malum pek çok farklı sektörde faaliyet gösteren teknoloji devinin bizi ilgilendirilen asıl kolu burası.



2016'nın ilk üç aylık dönemini kapsayan rapor baktığımızda çeyreklik toplam gelirinin 24.2 milyar dolar olduğunu görüyoruz ki bu yıl bazlı %6.6'lık bir büyümeye karşılık geliyor. Bunun 3.39 milyar doları ise kar hanesine yazılmış ki bu da yıl bazlı %42 gibi dev bir artış demek. Sektörün oldukça sıkıntılı bir durgunluk dönemine girdiği bu süreçte açıkçası büyük başarı. Başarıda en büyük pay sahibi ise her çıktığı bölgede

yeni amiral gemisi S7 ile S7 Edge. Çeyreğin sonunda gelen kardeşler Samsung'u toparladı.



Bunun haricinde üç aylık sürede 81.9 milyon adet telefon satışı gerçekleştiren Samsung'un yılın kalanına yöneik tahminleri ise yıl bazlı ufak çapta da olsa bir gerileme yaşanabileceği yönünde. Bunun sebebi de tahmin edeceğimiz gibi Note 6'nın haricinde başka bir amiral gemisi çıkarmayacak oluşu. Diğer telefonlarının ortalama satış fiyatı düşük olduğundan bıraktığı kar da buna paralel düşük. Örneklendirecek olursak tek bir S7'den gelen karın orta segment ortalama 10 telefondan gelene eşit olduğunu söyleyelim. Her ne kadar Note 6'dan da benzer bir karlılık gelse de, kendisi tabletfon formuyla S7'ye kıyasla çok daha spesitif bir grubun ilgi alanına girdiğinden satış adetleri bazında kuzenine kıyasla oldukça geride kalıyor.



Raporun tamamına

erişebilirsiniz.



#samsung
#galaxy s7
#galaxy s7 edge
8 yıl önce