|

Havada sonsuza kadar kalabilen drone geliştirildi!

Robot kuşların en büyük sıkıntısı da tarih oluyor!

Yeni Şafak ve
11:20 - 8/11/2015 Pazar
Güncelleme: 11:21 - 8/11/2015 Pazar
Yeni Şafak
Gövdesine entegre bir mikrofilamen sayesinde gerekli güç ve veriyi kontrol merkezinden sağlayabilen PARC bu sayede aktarım sağlandığı sürece havada kalabiliyor.
Gövdesine entegre bir mikrofilamen sayesinde gerekli güç ve veriyi kontrol merkezinden sağlayabilen PARC bu sayede aktarım sağlandığı sürece havada kalabiliyor.

Son dönemin en gözde teknolojik aletlerinin başında hiç kuşkusuz drone'lar geliyor. Arama kurtarma çalışmalarından, gözlemlere, askeri faaliyetlerden kargo hizmetlerine kadar oldukça geniş bir alana yayılan işlevsellikleri ile önemlerini giderek artıran bu robot kuşların en büyük sıkıntısı ise havada kalış sürelerinin sınırlı oluşu...



...mu acaba?







Artık değil!



Boston merkezli bir drone üreticisi olan

CyPhy Works

firmasının geliştirdiği

PARC

(Sürekli Havadan Keşif ve İletişim) isimli son drone modeliyle beraber artık süre kısıtlaması tarihe karıştı.



Şöyle ki, gövdesine entegre bir mikrofilamen sayesinde gerekli güç ve veriyi kontrol merkezinden sağlayabilen PARC bu sayede aktarım sağlandığı sürece havada kalabiliyor. Dahası olası bir aksaklık halinde, yedek bataryaya da sahip olduğundan gereksindiği gücü geçici olarak buradan da sağlayabiliyor. İletişim yayınları ve keşif amacıyla kullanılması planlanan drone'un ticari satışına da bu hafta itibarı ile başlanmış durumda.



6 pervaneye sahip olan ve gece görüşü için kızılötesi destekli yüksek çözünürlükte bir kamera ile donatılan PARC, operasyonel olarak 500 feet yani 152 metre rakıma yükselebiliyor. Maksimum dansitel rakımı ise 3 kilometre. Keza gerekli ayarların yapılması durumunda önceden belirlenmiş bir yükseklikte otomatik olarak da uçabiliyor.







Bu vesileyle, parlak başarılarından ötürü geçtiğimiz günlerde aralarında UPS'in de bulunduğu bir kaç yatırım firmasından 22 milyon dolarlık destek kazanan CyPhy Works'ün PARC'ın yanısıra halihazırda üzerinde çalıştığı bir diğer drone projesinden de bahsetmeden geçmeyelim:



Kargo amacıyla kullanılacak yeni bir drone üzerinde çalışmalarını sürdüren firmanın bu yeni kuşunun vurucu özelliği pervanelerinin döner yapıda tasarlanması.Böylece bir uçak gibi hareket edebilecek olan alet bu sayede güçten de ciddi oranda tasarruf etmeyi başarabilecek. 2.3 kg'lık bir yük kapasitesine sahip olacağı belirtilen drone'un menzili ise 8 km olacak.



Hem PARC'a hem de CyPhy'ın diğer kuşlarına

erişebilirsiniz.









#drone
#iha
#CyPhy Works
#parc
8 yıl önce