|

Hayvanların neslini drone'ler koruyacak

Günümüzde birçok farklı alanda kullanılan insansız hava araçları (drone) ilk kez hayvanların yararı için kullanılmaya başlandı. Okyanusta yaşayan ve nesli tükenmekte olan balina ve yunusların günlük yaşantıları drone'lar ile gözlenecek. Böylece bu hayvanların nesillerinin devamı sağlanacak.

Yeni Şafak
16:45 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:49 - 1/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Okyanusta yaşayan ve nesli tükenmekte olan balina ve yunusların günlük yaşantıları drone'lar ile takip edilecek.
Okyanusta yaşayan ve nesli tükenmekte olan balina ve yunusların günlük yaşantıları drone'lar ile takip edilecek.

İnsansız hava aracı teknolojisinin gelişmesi ile birlikte kullanım alanları artmaya başladı. Bu teknolojiye entegre edilen kamera ve birçok aparat sayesinde drone yelpazesi genişletildi. Bildiğiniz gibi keşif, orman yangınları, sinema gibi birçok alanda yaygın olarak kullanılan drone'lar, şimdi de nesli tükenmekte olan deniz canlılarını korumak için kullanılacak.



Böylece okyanusta nesli tükenmekte olan balina ve yunuslar mercek altına alınacak. Bu hayvanlar, drone'lara yerleştirilecek yüksek görüntü kalitesine sahip kameralar ile takip edilecek. Ayrıca bu hayvanların nüfuslarının belirlenmesi ve nesillerinin tükenmesine etki eden faktörler de araştırılacak. Kullanılacak bu teknoloji, nesli tükenen canlılar hakkında önemli bilgilere ulaşılmasını sağlayacak.





Tabii bir taraftan da okyanus şartları düşündüğümüzde, standart drone'ların başarılı olma şansının hayli düşük olduğunu görüyoruz. Zira okyanuslarda zaman zaman yüksek dalgalar ve şiddetli rüzgarlar olabiliyor. İşte bu çalışma şartlarına uygun olarak daha dayanıklı ve daha büyük bir drone üretildi. Hexacopter isimli bu drone, üst satırlarda belirttiğimiz kriterlere oldukça uygun.





Söz konusu projeyle ilgili araştırmacılar, drone'ların balinalara ilişkin inanılmaz bilgiler verdiğini açıkladı. Bu proje sayesinde daha önce hiç sahip olmadıkları kadar ayrıntılı veriler elde edilmiş



#Drone
#İnsansız Hava Aracı
#Okyanus
#Balina
#Hexacopter
8 yıl önce