|

HTC One A9: Tam bir performans canavarı!

HTC'nin can simidi olması beklenen 10 çekirdekli yeni tepe seviyesi One A9'un ilk test sonuçları yayımlandı.

Yeni Şafak ve
17:14 - 11/09/2015 Cuma
Yeni Şafak

Ana akım üreticiler içerisinde en kötü günlerini geçiren isim hiç kuşkusuz HTC. Tayvan menşeli dev firma, son çeyreklerde birbiri ardına açıkladığı zararların ertesinde, hem maddi durumunu toparlayabilmek hem de daha da önemlisi One M7 gibi son kullanıcının gözünde 'prestij' algısı oluşturabilecek yeni bir model için hazırlıklarını sürdürüyor.



Karşımıza ilk olarak HTC Hero ismiyle çıkan ve ardından HTC One A9 kod adını alan modelin Geekbench skoruna

en azından performans açısından beklentileri fazlasıyla karşılayacağını görüyoruz ki bu da oldukça önemli bir veri.



Mediatek'in 10 çekirdekli tepe seviye yongaseti olan MT6797 (

) tarafından güçlendirilen model tek çekirdek performansında 1835 puan alırken, çoklu çekirdekte ise 5884 puanla akıllı telefonlar içerisinde zirveyi ele geçirmiş durumda.







Skoru değerlendirmek için Samsung'un Exynos 7420 yongasetli tepe seviyesi olan S6 Edge+ ile Apple'ın yeni yongaseti Apple A9ile gelen iPhone 6S modellerinin test sonuçlarına bakmakta da fayda var:













Gördüğümüz gibi performans harika. Özellikle tek çekirdekte 1800'ün geçilmesi büyük başarı. Çoklu çekirdekte ise zaten 10 çekirdeğinden ötürü açık ara zirvede. Bu arada modelin 4GB RAM ile gelecek oluşu da bir diğer güzel detay.



Ama tabii HTC için en kritik öneme sahip olan detay tasarım ki bu noktada henüz birşey belli olmadığından, modelin potansiyel başarısına yönelik kesin birşey demek de imkansız. Gerçi eğer kapak görselinde kullandığımız konseptle gelirse bayağı bir yankı uyandıracağı da kesin...



Velhasıl temennimiz HTC'nin gerçekten fark yaratacak bir tasarımla gelmesi. Çünkü...




#htc
#akıllı telefon
#android
9 yıl önce