|

iOS 9.3 yayınlandı

Küçük boyutlu güncelleme, ufak dokunuşlarla iOS'u kusursuza yaklaştırıyor.

Yeni Şafak ve
18:52 - 22/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Apple, iPhone SE ve iPad Pro 9.7 ile birlikte mobil işletim sistemi iOS'un 9.3 sürümünü de yayınladı. Küçük boyutlu güncelleme, mobil aygıtlara birçok yeni özellik sunuyor.



Apple, 9.3 güncellemesiyle uzun zamandır beklenen Night Shift (Gece Vardiyası) özelliğini sundu. Night Shift, aygıtın ışıklandırmasını ve renklerini daha doğal hissetmeniz için değiştiriyor. Bu özellik ayrıca, aygıtın konumunu ve saatini göz önüne alarak, geceleri uyku kaçırdığı söylenen mavi ışığın azalmasını sağlıyor ve aygıt sahibinin daha rahat bir uyku çekmesini hedefliyor.



9.3 güncellemesiyle gelen bir diğer özellik ise Notlar bölümünde istediğiniz notu şifreleyebilecek olmanız. iOS kullanıcıları artık aldığı notları şifreleyebilecek, şifre olarak parmak izlerini veya belirledikleri parolayı kullanabilecekler. Ayrıca notlar artık oluşturma ve değiştirme tarihine göre veya alfabetik olarak sıralanabilecek.



9.3 güncellemesiyle birlikte Apple Sağlık uygulamasına Analiz Raporu isimli bir kayar menü geliyor. Artık Sağlık uygulaması, sunduğu verilerin yanı sıra hedeflerinizi de gösterecek, böylece sağlık verilerini bir sayfada görebilecek ve üçüncü taraf uygulamalarıyla kolayca paylaşabileceksiniz.



CarPlay uygulaması da iOS 9.3 ile daha kullanışlı hale getirildi. Artık 'Yeni ve Sizin İçin' bölümleri ile kullanıcının müzik deneyimini geliştirmeyi hedefleniyor.




iOS 9.3 ile birlikte Apple, iPad'lere ve bilgisayarlara eğitim amacıyla kullanılabilecek Eğitim Uygulamasını geliştirdi. Eğitim uygulaması, aynı iPad'in birden fazla kişi tarafından kullanmasını sağlayan Paylaşılan iPad desteğini içeriyor. Bunun yanında eğitim uygulaması, öğrencilerin aygıtı kullanımını kontrol etmeyi sağlayacak.



Apple, sunduğu yeniliklerle birlikte iOS hayranlarının isteklerini biraz da olsa karşılamış görünüyor. Android karşısında büyük bir avantaj olan güncellemelerin her aygıt için aynı anda yayınlanması özelliği ardından Night Shift uygulamasıyla, Apple kullanan kullanmayan herkesin ilgisini çekecek gibi görünüyor.




#apple
#iphone
#ipad
#ios 9.3
8 yıl önce