|

iPhone 6'nın bataryası patladı

Avustralyalı bisikletçi Gareth Clear'ın cebindeki iPhone 6 patladı. Talihsiz kişinin bacağında 3. derece yanık oluştu ve deri nakli yapılması gerekiyor. Telefon bataryasının, darbeye bağlı olarak patladığı düşünülüyor.

Yeni Şafak
12:06 - 2/08/2016 Salı
Güncelleme: 12:09 - 2/08/2016 Salı
Yeni Şafak
36 yaşındaki bisikletçi Gareth Clear'ın cebindeki iPhone 6'nın bataryası patladı.
36 yaşındaki bisikletçi Gareth Clear'ın cebindeki iPhone 6'nın bataryası patladı.

Günümüzde akıllı telefonlarımızı bir an bile yanımızdan ayırmıyoruz. Daha doğrusu ayıramıyoruz çünkü hayatımızı bütünüyle bu cihazlara adapte ettik. Günlük hayattaki hemen her işimiz için bu akıllı telefonları kullanıyoruz.



Esasen bu cihazlarla bu kadar iç içe olmak doğru değil. Zira sağlığımızı oldukça tehdit ediyor. Akıllı telefonlar -yaydığı radyasyon dalgaları bir yana- her daim patlama riski olan aletler. Zira içlerinde lityum-iyon bataryalar bulunuyor. Bildiğimiz üzere bu bataryalar aşırı ısındığında ve darbe aldığında patlayabiliyor.



Batarya güvenliği uzmanlarından Dan Doughty, bu bataryaların sorunlu çıkma ihtimalinin 10 milyonda 1 olduğunu ifade ediyor. Her yıl yaklaşık 6 milyar batarya üretildiğini düşünürsek, ortalama 600 bataryanın sorunlu olduğunu söyleyebiliriz.



İşte bu bataryalardan bir tanesi de Avustralyalı talihsiz bir bisikletçiye

. 36 yaşındaki Gareth Clear, arka cebine koyduğu akıllı telefonu iPhone 6 ile bisiklet kullanıyordu. Dengesini kaybetti ve düştü. Sonrasında bacağı bu hale geldi:





Clear'ın bacağında 3. derece yanık oluştu ve deri nakli yapılması gerekiyor. Talihsiz bisikletçi yaşadığı o anlar için şu ifadeleri kullandı:



  • “Bisikletten düştükten sonra arka cebimden bir duman geldiğini gördüm. Şaşkına dönmüştüm. Sonrasında bacağımda bir acı hissettim ve bacağım bu hale geldi."

Gareth Clear, olayın ardından fotoğrafı Twitter üzerinden

. Paylaştığı fotoğrafta Tim Cook ve Apple'ın resmi hesaplarından da bahsetti. Clear'ın tek istediği, olayın Apple tarafından araştırılması ve insanların bu duruma karşı uyarılması.



#iPhone 6
#Batarya
#Gareth Clear
#Lityum-iyon
8 yıl önce