|

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus: Tüm detaylar

İşte iPhone ailesinin yeni nesil üyeleri iPhone 6S ile 6S Plus.

Yeni Şafak ve
23:43 - 9/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:45 - 10/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Apple, iPhone ailesinin yeni nesil üyelerini tanıttı. iPhone 6S ve 6S Plus isimlerini taşıyan modeller beklendiği gibi selefleri ile aynı tasarıma sahip.



Önce teknik özelliklerini verelim ardından önemli noktaları aktaralım:





3D Touch:


Bizim uzun zamandan beri Force Touch ismi altında andığımız parmak basıncımıza duyarlı ekran teknolojisi nihai aşamada 3D Touch ismi altında çıktı karşımıza.



İsminden de anlaşıldığı gibi artık ekran 3 boyutlu bir dokunma işlevselliği sunacak. Kısa basmalarımız doğrudan menüyü açacakken, aynı baskıyı basılı tutacak biçimde sürdürdüğümüzde çeşitli kısayol menülerine erişebileceğiz. 3 boyutlu katmanlama sayesinde sadece arayüz gezintilerimizde değil, e-posta yahut mesajlaşma gibi eylemlerde de çok daha hızlı ve pratik biçimde işlemler yapabileceğiz. Keza yine benzer şekilde ekrana basarak uygulamalar arasında da geçiş gerçekleştirebileceğiz. Bu arada bazı mobil oyunlara da destek sunulacağını da not olarak düşelim.








Kamera:


Yeni iPhone'larda en önemli geliştirme kamerada yapılmış. 8MP'den 12MP'ye çıkarılan ana kamera artık 4K video kaydı yapabiliyor. Keza çektiğimiz 4K videoları kaydedip iMovie uygulaması ile kullanabileceğiz.



Işık algılayıcı diyot teknolojisi sayesinde çok daha hassas renk ayrımı yapabilen kamera bu sayede gerçek renk tonuna en yakın deneyimi sunacak imiş. Fotoğraf işleme algoritmalarının da geliştirildiği iPhone 6S'in odaklanma hızında da iyileştirme yapılmış.



Yeni iPhone'ların 5MP çözünürlükteki ön kamerasının gerçek tonlama flaşa sahip oluşu da bir diğer önemli ayrıntı. Bunun anlamı flaşı açtığımızda ekrandan flaş çıkacak oluşu.



Yazılımsal ve donanımsal ayakların eşleştirilmesiyle kazanılan bir diğer yenilik de Live Photos (Canlı Fotoğraflar) özelliği ile hareket halindeyken çok daha net fotoğraflar çekilebilecek ve ardından dilersek fotoğraf üzerinde baskı yapıp düzenleyebileceğiz.



Son olarak da ana kamera sensörünün Sony'nin imzasını taşıdığını ve RGBW alt piksel teknolojisine sahip olduğunu söyleyelim. Bu sayede düşük ışık performansında da iyileştirme hayata geçirilmiş.







Parmak İzi okuyucusu:


Karşımıza ilk olarak iPhone 5s ile çıkan parmak izi okuyucusu da iki nesil ertesinde, ikinci jenerasyona yükseltildi. Bu sayede artık parmak izimizin tanınma hızı da 2 kat daha hızlandı.






12 Eylül'de ön siparişlerin alınmaya başlanacağı iPhone 6S ile 6S Plus'ın satışına 25 Eylül tarihinde başlanacak ve yıl sonu itibarı ile toplam 130 ülkede satışa sunulmuş olacak. Türkiye maalesef ilk partide yok. Renk seçenekleri gümüş, gri, altın ve yeni eklenen gül kurusu.




iPhone 6S:


16GB/64GB/128GB >

700/800/900 avro


iPhone 6S Plus


16GB/64GB/128GB >

800/900/1000 avro


















#Apple
#iphone
#akıllı telefon
#iphone 6s
#iphone 6s plus
9 yıl önce