|

Karşınızda LG G5: Dünyanın ilk modüler amiral gemisi!

LG, yeni tepe seviyesinin resmi tanıtımını gerçekleştirdi. İşte tüm detaylar!

Yeni Şafak ve
17:25 - 21/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

LG, yarın başlayacak olan MWC 2016 Fuarı'nın hemen öncesinde yeni amiral gemisi LG G5'in resmi tanıtımını gerçekleştirdi.



Lafı hiç uzatmadan doğrudan olaya giriyoruz. İlk olarak teknik özellikler tabii ki:




  • Android 6.0.1 + Optimus UX 5.0 arayüz
  • 5.3-inç (2560x1440) IPS ekran
  • 149.4 x 73.9 x 7.7 mm; 159 gr
  • Snapdragon 820 yongaseti
  • 4GB RAM
  • 32GB dahili hafıza (+ 200GB'a kadar microSD > SIM kart yuvasında)
  • 16 MP (standart > 75 derece açı) + 8 MP (geniş >135 derece) çift arka kamera
  • (f/1.8 diyafram açıklığı, lazer oto. odak, OIS, LED flaş)
  • 8MP ön kamera
  • 3G/4.5G (450Mbps), Wi-Fi, BT, GPS, NFC
  • 2800mAh batarya (değiştirilebilir)
  • Qualcomm Quick Charge 3.0 hızlı şarj (30 dk. %83)
  • USB Type C bağlantı yuvası
  • Ekran daima açık özelliği (saat başı %0.8 batarya tüketimi, ortam ışığına göre otomatik aydınlatma )
  • Bang & Olufsen ses sistemi
  • Parmak izi okuyucusu (arkada)

LG G5, gördüğümüz gibi, Snapdragon 820 yongaseti ve 4GB'lık RAM miktarı ile donanım açısından en ufak bir sıkıntı oluşturmayacak kadar güçlü.



Tasarımsal açıdan baktığımızda ise karşımıza komple metal kasa ve %70.3 gibi iyi diyebileceğimiz bir ekran/kasa oranı ile geliyor. Gorilla Glass 4 ekran camının 2.5D formda olması sayesinde de hem kavisinden ötürü estetik bir görünüme hem de kolay bir elle tutuşa sahip. Keza metal arka gövdesinden ötürü elimizden de kaymıyor.



Tabii asıl önemli olan noktası tüm bunları değiştirilebilir bir batarya ile desteklemesi. Bu ise modüler form yapısı sayesinde mümkün oluyor. Yani alt tarafını çıkarıp yedek bataryayı takabiliyoruz. Ama dahası da var...



Evet; geldik LG G5'in en önemli yeniliğine:



LG Friends: Modüler form yapısı ve ek aksesuarlar


LG G5'i rakiplerinden farklılaştıracak en önemli avantajı alt tarafının çıkması ve bu alana işlevselliği arttıran ek aksesuarlar yerleştirilebilmesi.



LG Cam Plus:





Bu LG G5'in kamera aparatı. Üzerinde deklanşör, video kayıt tuşu ve yakınlaştırmamızı sağlayan çevirgeç var. Bir diğer önemli artısı ise 1200mAh kapasiteli ek bataryaya sahip olması. Bu sayede toplam batarya 4000mAh'a çıkıyor.



LG Hi-Fi Plus





Bu da Hi-Fi kalitesinde ses deneyimi yaşamak isteyenler için Bang&Olufsen ile iş ortaklığında üretilen diğer bir aparat. Beraberinde yine B&O'nun kulak içi kulaklığı ile gelecek:



LG 360 Cam





Bu da 360 derece yani tamamen çevresel çekimler yapabilmemizi sağlayan bir başka kamera aparatı. Cam Plus'tan farklı olarak tamamıyla münferit bir parça. Yani telefonun altına takılmıyor. LG G5 ile eşlenik çalışıyor. Yani çektiğimiz fotoğrafları doğrudan cihazımızda görüntüleyebiliyoruz. 360 derece çekim yaptığından tüm kareyi görebilmek için parmağımızla ekranı döndürüyoruz. Bir diğer önemli artısı ise çektiğimiz mekan görüntülerini, Google üzerinden onaylatmamız halinde Google Street View üzerinde ücretsiz depolayabilmemiz. Özellikle manzara fotoğrafçıları ve tabii ki selfie'ciler için oldukça işlevsel bir alet olacağını söyleyebiliriz.



LG 360 VR





LG'nin sanal gerçeklik gözlüğü. Muadillerinden en önemli farkı hem daha kompakt bir forma sahip oluşu hem de katlanabilmesi. Keza 180 gramlık ağırlığı ile yine rakiplerine kıyasla ortalama üç kat daha hafif. Her bir göz için ayrı atanmış ekrana sahip olduğunu da not olarak düşelim.



LG Rolling Bot





Bu top kamera da cihazımızla eşlenik çalışan bir başka aksesuar. Hem Wi-Fi ağı üzerinden bağlanarak ev görüntüleme sistemi olarak kullanabiliyoruz hem de uzaktan kumanda işlevi görüyor. Keza evimizde hayvan falan besliyorsak onları da her halükarda gözümüzün önünde tutabileceğiz bu sayede.



LG Smart Controller





Bu aksesuar ile de eğer drone kullanıyorsak onu uzaktan kontrol edebileceğiz. Kaldırma, indirme ve yönlendirme gibi tüm işlevleri destekliyor. Gördüğümüz gibi telefonu üzerine yerleştirerek kullanıyoruz.



LG Friends Manager





Yukarıdaki tüm aksesuarları (veya BT kulaklık gibi diğer çevreselleri) bu uygulama üzerinden kontrol ediyoruz. Eşleştirmek için ekrana 3 kere tıklamamız kafi. Yani hiçbirisi için sürücü vs. gerekmiyor.



Çıkış Tarihi ve Fiyatlandırma





Gördüğümüz gibi dört farklı renk seçeneği gelecek olan LG G5'in çıkış tarihi Nisan olarak belirtildi. Kesin tarih ise verilmiş değil. Fiyat konusunda da henüz resmi bir açıklama yok ancak muhtemelen $700 üzerinden satışa sunulacak.








#lg
#mwc 2016
#lg g5
#android
8 yıl önce