|

LeTV Max Pro: Ultrasonik parmak izi okuyucusu

En az ismi kadar 'cafcaflı' bu yeni teknolojiyle, mobil güvenlikte çıta bir adım daha yukarı taşınıyor.

Yeni Şafak ve
09:54 - 24/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 07:54 - 24/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Çin'in genellikle premium modellerle karşımıza çıkan akıllı telefon üreticilerinden LeTV'nin yeni amiral gemisi LeTV Max Pro'nun detayları şekilleniyor.



Modelin benzerlerinden ayıran en önemli ayrıntı ultrasonik parmakizi okuyucusu olacak ki bu cafcaflı isminin pratikteki karşılığını parmak izimizin tanıtılmasının ve bastığımız zaman da tanımasının saliseler içerisinde tamamlanacak oluşu.



Bildiğimiz gibi halihazırda parmak izi tanıtma işlemi biraz meşakkatli bir süreç. Parmağını kaldır koy, kaldır koy, öyle olmadı böyle koy, az tuttun daha çok tut vb. gibi bir sürü komut ertesinde takribi 2 dakika falan sürüyor tanıtmamız. Tanıttıktan sonra da sıra tanılama yani kilit açma aşamasına geldiğinde de tutarsızlık yaşayabiliyoruz. İşte bu hüper ötesi ultrasonik teknoloji bu büyük (!) sıkıntılarımızı çözecek.



Dahası modelde retina tarama özelliği de olacak. Yani parmağımız yetmezse gözümüzü de sokabileceğiz devreye. :)



Bunun haricinde modelin teknik özelliklerine baktığımızda da epey sağlam bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. 5.5-inç (2560x1440) IPS ekran, Snapdragon 820 yongaseti ile ona eşlik edecek 4GB RAM, 64GB dahili hafıza ve 21MP arka, 4MP de ultrapiksel ön kamera ile gelecek telefonun işletim sistemi ise Android 6.0 olacak.



5 Ocak tarihinde yani CES Fuarı'nın hemen öncesinde

LeTV Max Pro'nun fiyatı hakkında henüz bilgi yok.






#LeTV Max Pro
#LeTV
#akıllı telefon
#android
8 yıl önce