|

Microsoft'un generalleri: Lumia 950 ve 950 XL

Microsoft, Windows Mobile 10 yüklü biçimde gelecek yeni nesil tepe seviye akıllı telefonlarının resmi tanıtımını gerçekleştirdi.

Yeni Şafak ve
18:34 - 6/10/2015 Salı
Güncelleme: 14:16 - 21/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Microsoft, Windows 10 Mobile yüklü biçimde gelecek yeni nesil tepe seviye akıllı telefonlarının resmi tanıtımını gerçekleştirdi.



Lafı hiç uzatmadan modellerin teknik özelliklerini aktarıyoruz:








Gelelim diğer önemli detaylara:


1)

Windows 10 ile birliikte karşımıza çıkan Windows Hello özelliği sayesinde her ikisi de kızılötesi kamera desteğiyle gelen modellere yüz tanıma teknolojiyle giriş yapabileceğiz.



2)

Ekranda yer verilen glance özelliği sayesinde, bildirimleri ekran tamamen açılmadan, sadece belirli piksellerin aydınlatılması yoluyla alabiliyoruz. Bu da batarya tasarrufu anlamına geliyor.



3)

Windows 10 Mobile ile birlikte gelen Continuum özelliği sayesinde, telefonumuzu kablosuz olarak PC'mize bağlayabilecek ve Bluetooth fare ile klavye desteğinden faydalanabileceğiz. Dahası Continuum moduna özel bir Windows 10 Mobile arayüzü düzenleyen Microsoft'un bu modu bize aynı Windows 10'daki gibi bir başlangıç menüsü ve masaüstü benzeri ana ekran sunacak. İlerleyen dönemde geliştiricilerin hazırlayacağı evrensel formdaki Windows 10 uygulamaları ile işlevselliğin artacak oluşu da bir diğer avantajı.







4)

Isı boruları ile desteklenen, sıvı soğutma sistemi sayesinde özellikle aşırı ısınma sorunu olan Snapdragon 810 yongasetinin ateşinin tamamıyla söndürülecek oluşu da vurgulamamız gereken bir diğer önemli nokta.



5)

20MP çözünürlüğündeki Pureview tabanlı kameranın Carl ZEISS lensle tasarlandığını da söyleyelim bu vesileyle. Keza her iki kardeşte de deklanşör işlevi gören fiziksel kamera tuşuna yer verilmiş.



6)

3340mAh kapasiteli bataryanın bütünleşik olduğunu da söyleyelim. Bu arada kablosuz şarj desteği de mevcut.





Fiyatlandırma ve çıkış


Her ikisi de Kasım ayı içerisinde satışa sunulacağı belirtilen modellerin taban fiyatlandırması

550 dolar

(Lumia 950) ve

650 dolar

(Lumia 950 XL) olarak belirlenmiş durumda.



Resmi tanıtım videosu



#microsoft
#akıllı telefon
#windows 10 mobile
#windows 10
#Lumia 950
#Lumia 950 XL
9 yıl önce