|

Nostalji vakti: Android 7 yaşında!

İlk Android HTC Dream'in üzerinden tam 7 yıl geçti. Aynı ismi gibi, Google için adeta bir rüya (dream) gibi gelişti her şey...

Yeni Şafak ve
19:40 - 24/09/2015 Perşembe
Güncelleme: 19:52 - 24/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Bugün Android'in doğumgünü. Artık dünyanın neresine gidersek gidelim ya da hangi mekana girersek girelim muhakkak farklı marka ve modellerde pek çok Android ile karşılaşıyor olsak da bundan tam 7 sene önce bugün sadece tek bir modelle başlamıştı her şey:



T-Mobile G1 ya da diğer ismiyle HTC Dream.



Evet; aynı ismi gibi, Google için adeta rüya (dream) gibi gelişti herşey. 24 Eylül 2008'de duyurulan model ertesi ayın 24'ünde Android 1.0 ile raflardaki yerini aldı.





Aldı almasına ama tabii o zamanlar Android Market henüz 'ismi var cismi yok' tadında bir mağaza. Haliyle uygulama vs. yok, dahası üçüncü parti desteği de sınırlı. Düşünün ki kamerasında bile hiçbir değişiklik, ayar vs. yapamıyoruz. Keza sanal klavye desteği de yok henüz vs. vs. Haliyle Google'ın Gmail, Maps, Youtube, Talk vb. gibi üç beş önyüklü uygulamalarından başka kayda değer hiçbir şey olmayan bir telefon.





Özelliklerini de verelim tam şekillensin gözümüzde. Hatta daha da güzeli o zamanki rakibi iPhone 3G ile karşılaştırmalı bir liste yapalım:






Şimdi baktığımızda bize belki antik çağlardan kalma gibi geliyor olabilir ama bundan sadece 7 sene öncesinden bahsediyoruz. Hem gördüğümüz gibi artık iPhone 6S'e geçen Apple halen 16GB'a devam ediyor. :)



Fiyatlandırmaya da dikkat bu arada. 7 senenin en çok etkilediği şey açık ara bu kısım çünkü. Hatta alt alta verelim daha iyi anlaşılsın:




Evet; bu kadar nostalji yeter hem fiyatları gördük moralimiz bozuldu. Bu arada Google'ın doğum günü hediyesi

, dilerseniz göz gezdirin.







#google
#android
#apple
#iphone
#htc
#akıllı telefon
9 yıl önce