|

Resmi: Twitter 140 karakter sınırını kaldırıyor!

Twitter CEO'su Jack Dorsey tüm detayları paylaştı.

Yeni Şafak ve
12:08 - 7/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:16 - 7/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bundan iki gün önce Twitter'ın 'Beyond 140' (140'ın ötesinde) ismini taşıyan proje dahilinde mevcut 140 karakter sınırını kaldırmaya hazırlandığı

sizlerle.



O zaman henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama vs. olmadığından, konuya yakın kaynakların sızıntısı üzerinden gitmiştik haliyle. İşte şimdi doğrudan ve en yetkili ağızdan bilgilendirme geldi.



Twitter CEO'su Jack Dorsey olaya ilişkin uzun bir tweet atarak durumu açıklamış. Biz de özet geçelim:



  • Twitter'ın ilk kurulduğu zaman(dan bugüne kadar) ortak mesajlaşma platformu kimliğiyle hareket ettik. Amacımız küresel çapta ve herkes tarafından anlık olarak görüntülenebilecek bir mesajlaşma ortamı sunabilmek idi.
  • İlk başta zaten 140 karakter sınırımız yoktu. Onu kısa süre bir sonra SMS'lerle (160 karakter) uyumluluk sağlanabilsin, dilendiği vakit tweet'ler tek bir SMS'ye sığdırılabilsin diye ekledik. Ki bu sınırlama güzel de oldu. Üretkenliği, ilhamı, 'az ama öz' becerisini tetikledi. Dahası hız da kattı. Bu hissiyatın kaybolmasına da asla izin vermeyeceğiz.
  • Uzun bir süreden beri insanların (uzun gönderiler senaryosunda) Twitter'da işlerini nasıl halletmeye çalıştıklarını gözlemliyoruz. Durum şu ki, ekran görüntüsü alıp onu gönderiyorlar. Peki ya gönderdikleri metin gerçekten üzerinde durulması gereken, altı çizilesi yerleri olan bir ihtivada ise..?
  • Twitter'ı Twitter yapan hızı, küreselliği ve canlı yazışma ortamı sunuyor oluşu. Bunu güçlendirmek için de çalışmaya her daim devam edeceğiz. Tüm ülkelerde ve tüm dillerde. Bu bağlamda tweet'lerin ekseriyeti hale kısa, öz ve diyalog oluşturmaya dönük form yapısına sahip olmaya devam edecek. Bunun yanısıra insanlara daha fazla işlevsellik sunabilmek yolunda da çekingen, tutuk davranmayacağız. İstenilen, ihtiyaç duyulan neyse o yöne doğru genişlemelerimizi sürdüreceğiz.

Evet; Dorsey'in tüm bu açıklamalarının tek bir anlamı var ki o da 140 karakter sınırının 'bir şekilde' kaldırılacağı. 'Bir şekilde' diyoruz çünkü henüz nasıl bir yöntem izleneceği kesinleştirilmiş değil ancak bir numaralı seçenek, standart tweet tasarımının sürdürülüp, bir nev'i 'tıkla genişlesin' diyebileceğimiz bir sistem dahilinde, tıklamamız ertesinde orijinal uzunluktaki tweet'in açılacak oluşu. Ki en mantıklısı da bu zaten. Yeni düzenleme ertesinde nihai sınır ise kuvvetle muhtemel 10,000 olacak ki hatırlarsak

.



Evet; işler planlandığı gibi giderse en geç ilk çeyreğin sonuna (yani Mart ayı) işlem tamamlanacak. Şimdi geriye kaldı tweet'leri düzenleyebilme özelliği. O da geldi mi tamamdır.



















#twitter
#sosyal ağ
#sosyal medya
#internet
#jack dorsey
8 yıl önce