|

Samsung büyük oynuyor: Katlanabilir, çift ekranlı telefon!

O zamana göre dev ekranı ve 'tam anlamıyla' dokunmatik kontrolüyle akıllı telefon dünyasında yeni bir çağ açan ilk iPhone'dan bugüne kadar geçen 8 yıllık sürede 'devrimsel' diyebileceğimiz nitelikte bir gelişme olmadı henüz. Beklenen yenilik Samsung'tan mı gelecek acaba?

Yeni Şafak
20:30 - 9/06/2015 Salı
Güncelleme: 17:33 - 9/06/2015 Salı
Diğer

Büyük ekran ve 'tam anlamıyla' dokunmatik kontrolüyle akıllı telefon dünyasında yeni bir çağ açan ilk iPhone'dan bugüne kadar geçen 8 yıllık sürede 'devrimsel' diyebileceğimiz nitelikte bir gelişme olmadı henüz.



Evet; işletim sistemleri çeşitlendi, uygulamalar çoğaldı, bir dünya yeni işlevsellik geldi ama dediğimiz gibi yeni bir dönem açacak ya da en azından kapısını aralayacak bir farklılık gerçekleşmedi.



İşte Samsung'un en büyük hedefi bu farkı yaratacak nitelikte bir buluşa imzasını atmak. Aşağıda gördüğümüz katlanabilir ekran patentiyle de tam olarak bunu hedefliyorlar:







Samsung Başkan Yardımcısı Lee Chang-hoon geçtiğimiz sonlarında yapmış olduğu açıklamada proje üzerinde çalıştıklarını doğrulamış ve 'halihazırda oldukça ciddi bir ilerleme kaydettik, hedefimiz 2015 yılı sonu ya da 2016 başları' demişti.



Şimdi de Samsung cephesinden gelen haberlere göre, firmanın öncelikli hedefi dünyanın ilk katlanabilir ekranlı telefonunu tüketicilerle buluşturarak Apple ile girdiği yarışta önemli bir avantaj kazanmak. Bu bağlamda Galaxy Note 6 ya da Galaxy S7 nesli ile birlikte bu adımı atacakları ve serinin halihazırdaki standart versiyon ve kavisli versiyon (Edge) modellerinin yanına bir de katlanabilir versiyonu ekleyecekleri belirtiliyor.







#samsung
#akıllı telefon
#galaxy note
#galaxy s6
9 yıl önce