|

Sony, Xperia X ailesini tanıttı

Serinin ağabeyi 'Xperia X Performance'a dikkat!

Yeni Şafak ve
14:03 - 22/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:03 - 22/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Sony, MWC 2016 Fuarı dahilinde yeni akıllı telefon serisi Xperia X'in tanıtımını gerçekleştirdi.



Xperia X Performance, X ve XA olmak üzere üç farklı modelden oluşan serinin teknik özellikleri aşağıdaki gibi sıralanıyor:





Gördüğümüz gibi ailenin performanstan sorumlu üyesi ismiyle müsemma olan Performance. Tabii amiral gemisi segmentinde olmadığının da altını çizelim. Zaten Xperia Z ailesinin altında konumlandırılacak bir seri Xperia X.



Ortanca model Xperia X tipik bir orta seviye iken, en küçük kardeş olan XA'i ise alt-orta seviye olarak değerlendirebiliriz.





Modellerin bağlantı hızı desteğine baktığımızda da benzer şekilde bir sıralama görüyoruz. Hepsi de 4G desteğine sahip olan üyelerin destekledikleri üst hız küçükten büyüğe doğru sırasıyla 150Mbps, 300Mbps ve 600Mbps. Yani diğer bir deyişle 4.5G'yi tam anlamıyla destekleyen sadece ailenin en büyük kardeşi olan X Performance.



Tasarımsal açıdan değerlendirdiğimizde ise her üçünün de metal kasayla tasarlandıkları ve benzer form yapısına sahip olduklarını görüyoruz. Keza genel itibarı ile de Xpaeir Z serisindeki premium hissiyatı aynen koruyorlar. Her üç modelde de tuşların konumlandırılması aynı. Keza deklanşör tuşu olması da bir diğer güzel detay.





  • Diğer önemli detaylar şöyle özetlenebilir:
  • > Xperia Performance IP68 sertifikasına sahip
  • > Xperia Performance ve X'te stereo hoparlör ve parmak izi okuyucusu var
  • > Her üç model de hızlı şarj destekliyor

Siyah, beyaz, gri, pembe ve altın olmak üzere toplam 5 farklı renk seçeneği ile gelecek olan modellerin çıkış tarihi ve fiyatlandırması hakkında henüz resmi bir bilgilendirme yok. Ama bir tahmin yürütecek olursak büyükten küçüğe +/- 2,000/1500 ve 1000 TL olarak öngörebiliriz.





#sony
#xperia x
#xperia xa
#xperia x performance
#mwc 2016
#android
#akıllı telefon
8 yıl önce