|

WhatsApp'ı şifreleyin!

WhatsApp 'uçtan uca şifrelemeyi' tüm platformlarda aktifleştirdi. Biz de mini bir rehber hazırladık.

Yeni Şafak ve
00:04 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:04 - 6/04/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Apple ile FBI arasındaki şifre krizinin ertesinde teknoloji devleri kullanıcı gizliliğini arttırmaya yönelik adımlarına alabildiğine hız verdi.



Bildiğimiz gibi geçtiğimiz haftalarda sizlere aktardığımız haberimizde Facebook'un da yakın gelecekte WhatsApp içeriğini uçtan uçtan şifreleyeceğini paylaşmıştık:





İşte süreç tamamlandı ve uygulamaya alındı. Artık tüm platformlardaki WhatsApp kullanıcıları şifrelemeden faydalanabiliyorlar.



Şifreleme için ilk olarak son sürüme güncelliyor ve ardından artık kiminle konuşmamızı şifrelemek istiyorsak sohbet penceresini açıp şifreleme kutucuğuna tıklıyor ve önce karşıya bir mesaj gönderiyoruz.





Bunun ertesinde yine kutuya tıkladığımızda karşımıza çıkacak 'doğrula' sekmesine basıyoruz. Akabinde karşımıza kare kodun ve şifrelerin olduğu bir pencere geliyor bunun ertesinde telefonları karşılıklı tutup kodu okutuyoruz ve yeşil tikin (doğrulama simgesi) gelmesiyle birlikte de şifreleme aktif hale geliyor.



Böyle okuyunca sanki karışık gibi geliyor ama oldukça basit bir işlem. 10 saniyede bitiyor tüm olay.





%100 güvenli mi derseniz? Tabii ki değil. En nihayetinde kırılamayacak şifre yok. Ama yeterince güvenli. Yine de eğer güvenlik sizin için en önemli kıstassa tavsiyemiz Telegram kullanmanız olur. Bu arada bir de Google Drive olayı var tabii, eğer güvenlik takıntınız varsa Google Drive'a yedeklemeyin deriz. Ve son bir not daha: Şifrelemeyi bir kere aktif hale getirince tekrardan pasifleştiremiyoruz.






#whatsapp
#sosyal ağ
#sosyal medya
#facebook
8 yıl önce