|

Yahoo’dan bir skandal daha: 200 milyon hesap hacklendi

ABD merkezli portal sitesi Yahoo’nun, 200 milyon kullanıcı hesabının hacklendiğini kabul edeceği duyuruyu yakın zamanda açıklayacağı iddia edildi.

Yeni Şafak
17:26 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:29 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Yahoo Ceo'su Marissa Mayer. şirketin sorunlarına derman olamadı. 200 milyon hesabın hacklenmesi olayını Mayer'in açıklaması bekleniyor.
Yahoo Ceo'su Marissa Mayer. şirketin sorunlarına derman olamadı. 200 milyon hesabın hacklenmesi olayını Mayer'in açıklaması bekleniyor.

yayınlanan son bilgilere göre

Yahoo, 2012 yılında yaşadığı kapsamlı veri sızıntısı ve hack olayını duyurmaya hazırlanıyor.

2012 yılında yaşanan olay hakkında bir süre önce Yahoo'nun hacklendiği ve kullanıcı bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçtiği yönünde yönünde haberler yayılmış fakat Yahoo bu konuda bir açıklama yapmamıştı.



Duyurunun Yahoo'nun 4.8 milyar dolara Verizon'a satılmasına etkisinin olacağı yönünde yorumlarda yapılıyor.

Sızıntının üstünden uzun bir süre geçmesine rağmen Yahoo'nun yapacağı açıklama ile 200 milyon kullanıcıya ait bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçtiği resmen kabul edilmiş olacak.

Yahoo'nun duyuru ile kullanıcılarına şifrelerini ve hesap bilgilerini değiştirmesi yönünde tavsiyede bulunacağı da iddia ediliyor. Tam olarak ne zaman yapılacağı konusunda herhangi bir tarih verilmezken, Recode'de yer alan haberde yapılacak duyuru için “çok geç kalındığı” yorumuna yer verildi.



İlk başlarda arama motoru olarak hizmet vermesine rağmen zamanla e-posta, anında iletileşme, e-posta grubu ve benzeri hizmetler sunmaya başlayan ABD merkezli portal sitesi Yahoo, son yıllarda gitgide düşüş yaşamış, CEO değişikliği bile yeterince başarıya ulaşmalarına yardımcı olmamıştı. Ağustos ayında ise 200 milyon kullanıcı hesap bilgilerinin 'dark web'e düştüğü söylenmişti.



Peki Yahoo kullanıcıları ne yapmalı?


Kullanıcıların bu haberler sonrası yapması gereken en önemli hareket şu: güçlü ve eşsiz parolalar kullanmaya özen gösterin.

Yahoo

dışında kullandığınız tüm hizmetlerde buna dikkat etmeniz önemli.


#yahoo
#yahoo hack
#yahoo hacklendi
#recode
8 yıl önce