Alman siyasetçi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda öldü

Almanya’da Yeşiller Partili eski siyasetçi Werner Schulz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen bir etkinlik sırasında hayatını kaybetti. Ulusal basında yer alan habere göre 72 yaşındaki siyasetçi, etkinlike bir konuşma yapacağı sırada rahatsızlandı ve salondan çıktığı anda yere yığıldı.

Haber Merkezi AA
Alman siyasetçi Werner Schulz.

Almanya'da Yeşiller Partili eski siyasetçi Werner Schulz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda hayatını kaybetti. Schulz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte konuşma yapacaktı.

Ulusal basında yer alan haberlere göre, 72 yaşındaki Schulz, rahatsızlanıp salondan çıktıktan sonra sonra yere yığıldı. Schulz'un yaşamını yitirdiği belirlendi.

  • Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Schulz’un hayatını kaybettiği ve etkinliğin sonlandırıldığı bilgisini paylaştı.

Steinmeier, Schulz’un eşi Monika Schulz’a gönderdiği başsağlığı mesajında, “Bugün evimizde trajik bir şekilde yaşamını yitiren eşinizin ani ölüm haberi beni derinden sarstı ve üzdü." ifadelerini kullandı.

Eski Doğu Almanya’da (DDR) Zwickau kentinde 1950'de doğan Schulz, 1990-2005 yıllarında Federal Meclis, 2009-2014 yıllarında da Avrupa Parlamentosu’nda milletvekilliği yaptı.

DDR döneminde çeşitli muhalif gruplarda çalışmalar yürüten Schulz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Berlin Duvarı’nın yıkılışının yıl dönümü ve Nazı Almanyasında 9 Kasım 1938’de Yahudilere yönelik yapılan şiddet olaylarını anma vesilesiyle düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapması öngörülüyordu.

Almanya'da 8 Aralık'ta afet uyarı sistemi testi yapılacak

Alman ekonomisi için kötü haber: 64 milyar avro gelir kaybına yol açacak