Erdoğan diplomasisi sonuç verdi: Rusya 6-7 Ocak'ta ateşkes ilan ediyor

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya'nın Ukrayna'da, 6-7 Ocak tarihleri arasında 36 saatlik ateşkes talimatı verdiğini duyurdu. Ateşkes kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki ülke liderleriyle görüşmesi sonrası gelmesi dikkat çekti.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Ukrayna'nın başkenti Kiev'de vurulan bir ev.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan iki lidere de arabuluculuk görevini üstlenmeye hazır olduğunu söyledi. Bu görüşmelerin ardından Rusya'dan geçici ateşkes kararı geldi.

36 SAATLİK ATEŞKES KARARI

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, Putin’in, Savunma Bakanlığına Ortodoksların Noel dönemi nedeniyle Ukrayna’da geçici ateşkes talimatı verdiği belirtildi.

Ateşkesin 6 Ocak öğlen 12.00’den itibaren 36 saat uygulanacağı bilgisine yer verilen açıklamada, “Çatışmaların yaşandığı bölgelerde çok sayıda Ortodoks yaşadığı gerçeğine dayanarak insanların Noel döneminde dini törenlere katılabilmesi için Ukrayna tarafına da ateşkes ilan etme çağrısında bulunuyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Zelenskiy telefon görüşmesi gerçekleştirdi: Ara buluculuk görevi üstlenmeye hazırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'le görüştü: Gaz merkezi ve Suriye için somut adım vurgusu