İspanya’da aşırı sıcaklar en az 500 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu

Avrupa’da başta İngiltere, Fransa ve Hollanda olmak üzere pek çok ülkede rekor sıcaklıklar kaydedilirken son olarak, İspanya’da 10 gündür etkili olan sıcak hava dalgasının en az 500 kişinin yaşamını yitirmesine yol açtığı bildirildi.

Haber Merkezi AA
Avrupa'da hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor.

Fransa basınının İspanya Meteoroloji Ajansınca (AEMET) yayımlanan verilere dayandırdığı habere göre, 9-18 Temmuz'da "1975’ten bu yana ülkede en yoğun yüksek sıcaklıklar" kaydedildi.

Başbakan Pedro Sanchez de yaptığı açıklamada, 500’den fazla insanın yüksek sıcaklıklar sebebiyle hayatını kaybettiğini aktardı.

FOTOĞRAF 13
Avrupa'da sıcaklık rekoru: 40 dereceyi aştı uzmanlardan kritik uyarı geldi
Avrupa'da pek çok ülkede aşırı sıcaklar hayatı olumsuz yönde etkilerken Almanya'da da yılın en sıcak günü yaşandı. Ülkede hava sıcaklığının 40 dereceyi bulmasının ardından ülkede, yılın en sıcak günü kaydedildi. Uzmanlar, aşırı sıcaklığın iklim değişikliğinden kaynaklandığını belirtirken, vatandaşlara sıvı tüketmeleri konusunda uyardı.

İspanya’da 10 günü aşkındır zaman zaman 45 dereceyi geçen hava sıcaklıkları binlerce hektarlık yeşil ve ormanlık alanın küle döndüğü yangınlara yol açmıştı.

Avrupa'daki aşırı sıcaklar Türkiye'de görülür mü? Uzman isim yanıtladı

FOTOĞRAF 13
Avrupa'da aşırı sıcaklıkların kıyameti sürüyor: AB Komisyonu'ndan bölgenin yarısı için kuraklık uyarısı
Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan yeni bir raporda, Avrupa Briliği'nin (AB) neredeyse yarısının aşırı sıcaklıklar nedeniyle kuraklık riskinde olduğu konusunda uyarı yapıldı. Açıklama, Fransa, İspanya, ve Portekiz şiddetli orman yangınlarıyla mücadele ederken geldi. Yetkililer, bölgede yaşanan rekor sıcaklıkların devam edeceği ve Avrupa'nın pek çok bölgesinde" ısı kıyameti"ne neden olacağı konusunda uyardı. İngiltere'de ise hava sıcaklığının 42 santigrat dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının rekor seviyeye ulaştığı Londra’da 10 farklı noktada yangın çıktı