KKTC’de ormanlık alanda yangın

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne ilçesine bağlı Karşıyaka köyünde bulunan ormanlık alanda öğle saatlerinde yangın çıktı.

Haber Merkezi İHA
KKTC

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne ilçesine bağlı Karşıyaka köyünde yer alan ormanlık alanda öğle saatlerinde yangın çıktı.

Alevler rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. Yangına Orman Dairesine bağlı ekipler, sivil savunma, askeri personel ve belediye ekipleri müdahale ediyor.

İstanbul Orman Bölge Müdürü'nden orman yasaklarıyla ilgili açıklama: Piknik yapmak serbest

İstanbul'da orman yangınlarına karşı dikkat çeken önlem: Vatandaşlar didik didik arandı

Bodrum'da bir yangın daha

Manavgat’ta 2 yangın işçisi hayatını kaybetti: Yanan arazözden çıkamamışlar!

FOTOĞRAF 11
Orman yangınlarına karşı dikkat çeken önlem: Vatandaşlar didik didik arandı
Ülke genelinde çok sayıda farklı noktada çıkan yangınlara müdahaleler devam ederken İstanbul'da ise orman yangınlarına karşı dikkat çeken bir önlem alındı. İl genelinde ormanlara girişlerin bir ay boyunca yasaklanması kararının ardından Adalar'da polis ekipleri gelen vatandaşların çantalarını tek tek kontrol etti. Öte yandan Adıyaman'da ise ormanlık alanda özel harekat destekli denetim gerçekleştirildi.

FOTOĞRAF 10
Mersin'deki orman yangında üçüncü gün: Havadan ve karadan müdahale sürüyor
Mersin'in Aydıncık ilçesinde üç gün önce çıkan orman yangınını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahale sürüyor.

FOTOĞRAF 10
Havadan çekilen görüntüler Manavgat yangınının boyutunu gözler önüne seriyor
Antalya'da yangın söndürme helikopteri pilotlarının müdahale sırasında çektiği görüntüler, yangının ne kadar geniş alana yayıldığını gösteriyor.

Evi küle dönen ailenin sözleri duygulandırdı: Başka ihtiyacı olana verin
Antalya'nın Manavgat ilçesinde yerleşim yerine yakın bölgede çıkan yangın sonrası destek ekiplerinin çektiği görüntüler yürekleri yaktı. Evi tamamen yanan bir ailenin çaresiz bakışlarına şahit olunan görüntülerde ev sahibinin yardımların tamamını almayıp, “başka ihtiyacı olana verin” dediği anlar duygulandırdı.


Azerbaycan'lı sunucu Azertaş'tan Türkiye'ye destek mesajı: Sen güçlü ve mağlup edilmezsin Türkiyem
Azerbaycan'da yayın yapan Hazar TV kanalının sunucusu Lale Azertaş, Türkiye'nin birçok noktasında çıkan orman yangınlarıyla mücadele eden Türk halkına destek mesajı yolladı. Türkiye'nin kardeş ülke olduğunu ve Azerbaycan'ın her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu belirten Azertaş, 'Türkiye bizim evimizdir. Evimiz yanıyor. Biliyorum ki herkes ruhen oradadır. Adamları adamlarımız, dağları dağlarımız, ağaçları ağaçlarımız, denizleri denizlerimizdir. Ama bizden olmayanlar var ve bizden olmayan biri bize bunları yaşatıyor. Canın hiçbir zaman yanmasın Türkiyem. Sen güçlü ve mağlup edilmezsin Türkiyem.' ifadelerini kullandı.