Zincir marketler için yeni kural: Fiyatları bakanlık sistemine aktarmak zorunlu hale geldi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; zincir marketler satışa sundukları ürünler ile şubelerine ilişkin verileri bakanlıkça belirlenen sisteme aktarmakla yükümlü olacak. Bu veriler kamuoyu ile paylaşılacak ve tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesine imkân sağlanacak.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Arşiv.

Ticaret Bakanlığı'nın yeni yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Zincir mağazalara yönelik yeni kuralların getirildiği yönetmelikle, zincir mağazalar, satışa sundukları ürünlerle şubelerine ilişkin verileri Ticaret Bakanlığı'nın sistemine aktaracak.

Bu veriler kurum, kuruluş ve kamuoyu ile paylaşılabilecek. Kararın amacı tüketicinin fiyat karşılaştırması yapabilmesinin sağlanması.

FOTOĞRAF 9
Ağrı'da zincir market denetimleri sürüyor: Beşi daha mühürlendi
Ağrı Belediyesi zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde beş zincir marketin daha mühürlenerek faaliyetlerine ara verildiği bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Tunç denetimlerin rutin şekilde devam edeceğini belirti.

FOTOĞRAF 12
Şikayet üzerine denetlenen zincir markette tarihi geçmiş 13 ürün bulundu
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından zincir marketlere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, 11 adet tarihi geçmiş peynir, 1 adet küflenmiş peynir ve 2 adet tarihi geçmiş ayran ele geçirildi. Vatandaşların yoğun olarak aldığı ürünlerde bu kadar çok tarihi geçmiş ve küflenmiş ürünün bulunması zabıta ekiplerini bile şaşırttı. İşte detaylar ve o görüntüler...