Zorunlu trafik sigortasını öğrenmek çok kolay

e-Devlet sayesinde pek çok bilgiye erişmeniz mümkün. Bu bilgilerden biri de zorunlu trafik sigortası. Zorunlu trafik sigorta bilgilerinizi sorgulayarak, sigortanızı ne zaman yaptıracağınızı da takip edebilirsiniz. İşte e-Devlet'ten trafik sigorta poliçe bilgilerini sorgulama, zorunlu trafik sigortası nasıl sorgulanır konusunun detayları...

Haber Merkezi Yeni Şafak
e-Devlet kapısı üzerinden yapılabilen zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemi için e-Devlet şifresine ihtiyacınız var.

Kamu kurumlarının online sorgulama işlemlerinin tek bir çatı altında toplanmasının ardından zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemleri de online olarak gerçekleştirilebiliyor. e-Devlet kapısı üzerinden yapılabilen zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemi için e-Devlet şifresine ihtiyacınız var. E-Devlet şifresini size en yakın PTT şubesinden alabileceğiniz gibi, kimlik bilgilerinizle veya internet bankacılığı kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-DEVLET ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NASIL SORGULANIR?

Zorunlu trafik sigortası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama’ adresine giderek aracınızın plakasını yazmanız gerekir. Sorgula butonuna tıkladığınızda ise karşınıza aracınızla alakalı tarafik poliçe detayları gelecek. e-Devlet üzerinden zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemi sadece kendi üzerinize olan araçlar için gerçekleştirilebilmektedir. Başkasına ait bir araç için sorgulama yapamazsınız.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Araç sahipleri bu habere dikkat

Bir arabanın olmazsa olmazı