|

Zorunlu trafik sigortasını öğrenmek çok kolay

e-Devlet sayesinde pek çok bilgiye erişmeniz mümkün. Bu bilgilerden biri de zorunlu trafik sigortası. Zorunlu trafik sigorta bilgilerinizi sorgulayarak, sigortanızı ne zaman yaptıracağınızı da takip edebilirsiniz. İşte e-Devlet'ten trafik sigorta poliçe bilgilerini sorgulama, zorunlu trafik sigortası nasıl sorgulanır konusunun detayları...

Yeni Şafak
11:41 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 11:49 - 8/05/2018 Salı
Yeni Şafak
e-Devlet kapısı üzerinden yapılabilen zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemi için e-Devlet şifresine ihtiyacınız var.
e-Devlet kapısı üzerinden yapılabilen zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemi için e-Devlet şifresine ihtiyacınız var.

Kamu kurumlarının online sorgulama işlemlerinin tek bir çatı altında toplanmasının ardından zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemleri de online olarak gerçekleştirilebiliyor. e-Devlet kapısı üzerinden yapılabilen zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemi için e-Devlet şifresine ihtiyacınız var. E-Devlet şifresini size en yakın PTT şubesinden alabileceğiniz gibi, kimlik bilgilerinizle veya internet bankacılığı kullanarak da sisteme giriş yapabilirsiniz.


E-DEVLET ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI NASIL SORGULANIR?

Zorunlu trafik sigortası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra ‘www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama’ adresine giderek aracınızın plakasını yazmanız gerekir. Sorgula butonuna tıkladığınızda ise karşınıza aracınızla alakalı tarafik poliçe detayları gelecek. e-Devlet üzerinden zorunlu trafik sigortası sorgulama işlemi sadece kendi üzerinize olan araçlar için gerçekleştirilebilmektedir. Başkasına ait bir araç için sorgulama yapamazsınız.

#e-Devlet
#Trafik sigortası
#Zorunlu trafik sigortası
#Poliçe
6 yıl önce