770 bin dolarlık vurgun

Fatih’te bir petrol şirketine ait 770 bin dolarlık çeki, arkadaşına yardım bahanesiyle bozdurup kaçan Ümran K. Bilecik’te yakalandı. Paralar bulunamazken, dolandırıcı başkan tutuklandı.

Şahin Şen Yeni Şafak
İstanbul-Fatih'te bir petrol şirketine ait 770 bin dolarlık çekle ortadan kaybolan dolandırıcı yakayı ele verdi. 11 Mayıs'ta bir petrol şirketinde tahsilatçı olarak çalışan Şahabetkin İ. (37), işyerine ait 770 bin dolarlık çeki bankadan tahsil etmek için arkadaşı K.Y.'den yardım istedi. K.Y. de otomobili olan akrabası Ümran K.'yı çağırarak, birlikte bankaya gittiler. İddiaya göre Ümran K., arkadaşlarını dışarıda oyalayıp, yardım etme bahanesiyle çekleri alıp bankaya girdi.

PARALAR BUHAR OLDU

Şüpheli, sahte kimlikle 770 bin doları (yaklaşık 2 milyon 300 bin lira) tahsil ettikten sonra ortalıktan kayboldu. Şahabettin İ. dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu. Ümran K. memleketi Bilecik'te yakalandı. Ancak paralar bulunamadı. Emniyette uyuşturucu madde ticareti, silah kaçakçılığı ve güveni kötüye kullanmaktan 14 ayrı suç kaydı bulunan zanlı, dolandırıcılık suçundan serbest bırakılırken, silah kaçakçılığı ve uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklandı.