AK Parti’siz Türkiye siyaseti imkansız

Başbakan Davutoğlu, AK Parti’nin hala Türk siyaseti içinde ana omurga olduğunu söyledi. Davutoğlu, “AK Parti bitti diye birtakım başlıklar atanlar şunu bilsinler ki, bu tablo AK Parti’siz bir Türkiye siyasetinin imkansızlığını ortaya koymuştur” dedi.

Fazlı Şahan Yeni Şafak
AKParti 102. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçlarını değerlendirdi. AK Parti'nin olmadığı bir tablonun imkansız olduğunu belirten Davutoğlu, özetle şunları söyledi:
Bazı çevreler öyle bir psikolojik ortam ortaya koymaya çalışıyorlar. Psikolojik bir operasyonla 'AK Parti dönemi bitti' diye birtakım başlıklar atanlar şunu bilsinler ki bu tablo, AK Parti'siz bir Türkiye siyasetinin imkansızlığını ortaya koymuştur. AK Parti bugün de yarın da Türk siyasetini yönetmeye, yönlendirmeye devam edecektir.

IRAKLILAŞMA TEHLİKESİ

AK Parti'nin siyasi denklemin dışında kaldığı bir tablo söz konusu değil ama muhayyel olarak düşünülse bile, Türkiye'nin etnik ve mezhep temelli bölünmeyle siyasetin tanımlandığı bir tabloyu ortaya çıkarır. Bizim dışımızdaki partilerin bölgesel ve konjonktürel mevcudiyetleri etnik ve mezhep referansları açık bir şekilde Türkiye'nin Iraklılaşma, Lübnanlılaşma gibi bir senaryo tehlikesiyle karşı karşıyaolduğunu ortaya koyuyor.

Bu puslu havalarda bir koalisyon hükümeti ya da AK Parti'nin etkisini kaybetmesi gibi bir senaryo üzerinden Türkiye'yi çevre ülkelerde görülen etnik, mezhebi ve bölgesel parçalanmalara götürmek isteyen iç veya dış çevreler varsa, onlar da bilmelidirler ki biz hangi konumda ve nerede olursak olalım AK Parti teşkilatları 81 ilde dimdik ayaktayken, toplumun her kesimine ulaşmışken bu senaryoların uygulanmasına kesinlikle izin vermeyiz.

HARİTAYA TEKRAR BAKSIN

Sayın Kılıçdaroğlu'nun seçim sonrasında aldığı oran itibariyle de, temsil kabiliyeti itibariyle de herhalde başını iki elinin arasına bu haritaya tekrar tekrar bakması lazım. 37 ilde temsil edilmeyen bir partinin, ülkeyi idare etme iddiası olamaz. 37 ilde temsil edilmeyen bir partinin ana muhalefet partisi görevi yapamaması da söz konusu.

SAMİMİ TAVIR GÖSTERMELİLER

Milli birliği koruma iddiasındaki MHP'nin 34 ilde temsil edilememesi, onların göz önüne alması gereken bir konudur. Seçimlerin başarılı partisi gibi lanse edilen HDP ise 55 ilde temsil edilemiyor ve Türkiyelileşme sürecinde kat edecekleri epey uzun mesafe var. Ümit ederiz Türkiyelileşme sürecinde samimi tavırlarını gösterirler ve şiddete, teröre karşı açık bir mesafe koyarlar.

GÖNÜL KAPIMIZ HEP AÇIK

Bundan sonraki siyasetin belirleyici aktörü olmak hasebiyle de biz hiçbir alternatifi, ihtimali devre dışı bırakmadan bugünkü siyasi realiteler içinde hangi adımı atmak gerekiyorsa atacağız. Biz kapıları hiçbir zaman kapatmadık, siyaset kapılarını hep açık tuttuk, millete karşı da gönül kapımızı açık tuttuk. Daha ilkgeceden siyasi kapıları kapatanların tekrar bir değerlendirme yapmaya ihtiyaçları var.

Çankaya'da güvenlik zirvesi

Yoğun bir gündemi olan Başbakan Davutoğlu, önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etti. Görüşmenin ardından Özel Güvenlik Toplantısı'na geçildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde saat 12.45'te başlayan ve yaklaşık iki saat süren toplantıda seçim sonrası yaşanan gelişmeler detaylarıyla ele alındı. Davutoğlu, Çankaya Köşkü'ndeki Özel Güvenlik Toplantısı'nın ardından mesaisini sürdürdü. Başbakan Davutoğlu, özel Güvenlik Toplantısı'na da katılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile başbaşa bir görüşme gerçekleştirdi.

Teşkilata seferberlik çağrısı yaptı


Teşkilata özgüvenlerini yüksek tutmaları çağrısı yapan Davutoğlu, “Türkiye'nin önünü açacak perspektif konusunda, illerimizde yerel teşkilatlarımızda gerekli istişareleri yapacağız. Teşkilatlarımızı diri ve dinamik tutacağız. Döneceksiniz ve bulunduğunuz illerde yarından itibaren herkesle konuşacaksınız" dedi. Hedefi “AK Parti'yi yenileyerek yeni Türkiye'yi kurma" olarak koyan Davtuoğlu, “Kimsenin özgüvenimizi sarsmasına izin vermeyeceğiz ama kibir asla olmayacak. Ne millete kibir göstereceğiz ne de değerlendirmeleri yaparken irrasyonel bir şekilde milletin vermek istediği bir mesaj varsa bu mesajı görmezden de gelemeyiz" diye konuştu.

Formüllerle kurulmadık

Davutoğlu, “Ülke çıkarlarının bugün korunmasının en önemli şartı AK Parti'nin merkez, omurga partisi olarak ayakta olması, dimdik durması ve Türkiye'ye biçilmek istenen gömleklere karşı kendi kaderimizi çizecek bir kararlılıkla yoluna devam etmesidir. Hiç kimsenin bu ülkeye gömlek biçmesine izin vermeyiz. Hiç kimsenin şu veya bu başkentte oturarak, şu veya bu kapalı kapılar ardında, şu veya bu koalisyon modeli üzerinde Türkiye'ye yeni bir gömlek biçmesini istemeyiz Biz dışarıdan ithal bir formül üzerine kurulmadık. Dışarıdan ithal edilen psikolojilere de mahkum olmayız" dedi. Davutoğlu, “Hangi istatistikler alınırsa alınsın, hangi perspektiften bakılırsa bakılsın yegane Türkiye partisi AK Parti'dir" ifadesini kullandı.