CHP lideri Kılıçdaroğlu: Osman Kavala, Selahattin Demirtaş ve askeri öğrenciler neden içeride?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu terör örgütü üyeliği ve çeşitli suçlardan yargılanan isimlere tam destek verdi. Kürsüden mahkemeleri hedef gösteren Kılıçdaroğlu, "Osman Kavala, Demirtaş ve askeri öğrenciler neden içeride?" diye sordu. Kılıçdaroğlu ayrıca HDP'li Güven ve Farisoğulları'na da arka çıktı.

Haber Merkezi Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu (arşiv).

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'ndan 'HDP Millet İttifakı üyesidir' itirafı: İYİ Parti ve HDP kriziyle ittifaka zarar vermek istiyorlar

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan ittifak açıklaması: Artık kapalı kapılar ardında ittifak yok

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, terör propagandası, casusluk, terör örgütü üyeliği, suça yardım ve yataklık suçlamalarıyla yargılanan tutuklu isimlere destek açıklaması yaptı.

"Beştepe'deki CHP'li iddiası" yalanlanan Kılıçdaroğlu, daha önce de İnce'yi 'derin devletin adamı' ilan etmişti

Demirtaş neden içeride?

Genel Başkan Kılıçdaroğlu özetle şu ifadeleri kullandı:

Gazeteciler ellerinde kalemleriyle bizi bilgilendirmek istiyorlar. Haber topluyor bu gazeteciler. Casuslukmuş, casusluğu da ayağa düşürdünüz. Huzur olmayacak mı bu memlekette. Kimler içeride? Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Hülya Kılıç, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala, Ahmet Altan ve askeri öğrenciler neden içeride? Allah akıl fikir versin. Gerçekten söylüyorum.

HDP'lilere yapılanlar hukuksuzdur

Diğer iki milletvekillerinin dosyalarının içeriğini bilmiyorum. Ama yapılan, o iki milletvekiline, HDP'li vekile yapılan haksızdır ve hukuksuzdur. Anayasa'ya aykırıdır.

  • HDP'li Leyla Güven'in dosyası kabarık
  • Diyarbakır'da yaptığı konuşmada Güven, "Kürt sorunu devam ettikçe gerillaya katılım da olacak, çatışma da olacak, savaş da olacak" ifadelerini kullandı.
  • Küstah sözler sarf eden HDP'li vekile soruşturma

  • HDP'li Farisoğulları, Eren'i şehit eden teröristin cenazesinde
  • HDP'li Musa Farisoğulları ve Remziye Tosun, 15 yaşındaki Eren Bülbül'ü şehit eden teröristlerden kırmızı listede aranan PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu "Zeynel" kod adlı Mehmet Yakışır'ın cenazesine katıldı.
  • Görevleri
    buymuş

Milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu tutuklandı

CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Güven ve Farisoğulları'nın milletvekilliği düşürüldü

Pervin Buldan'dan CHP'ye ittifak mesajı: İnsanlar kimin, kiminle ittifak yaptığını bilmeli
HDP'den kapalı kapılar ardında ittifak yaptığı CHP'ye çağrı geldi. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan katıldığı bir programda ittifakın gizlenmemesi gerektiğinden bahsederek, “En azından İstanbul seçimini kazanmak adına bir seferliğe mahsus olmak üzere biz bunu kabul ettik. Fakat bundan sonraki dönem açısından bu tür şeylerin olmaması gerektiğini söylüyoruz. İttifaklar açık ve şeffaf olmalı. İnsanlar kimin, kiminle ittifak yaptığını bilmeli ve tercihini buna göre yapmalı.' diye konuştu.
  • Ne olmuştu?
  • HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan ittifak açıklaması yaptı. Buldan, "Artık kimse kapalı kapılar ardında HDP ile ittifak görüşmeleri yapmayacak, yapamayacak. Halkımız bunu kabul etmiyor. Halkımız, şeffaf, açık bir ittifak istiyor. Bunun için kapımız bütün muhalefet partilerine açıktır" dedi.