CHP'li meclis üyesinden 28 Şubat'ı hatırlatan hareket: Takkeni çıkar daha yakışıklı çıkacağından eminim

Kütahya'da sel felaketinde görev alan işçilere teşekkür belgesi verilen törende, hatıra fotoğrafı çekimi öncesi CHP'li Ruhsen Kumdalı, personellerden birinin takkesini çıkarmasını istedi. CHP'li meclis üyesine AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri tepki gösterdi.

Haber Merkezi AA
Kütahya'da işçilere teşekkür belgesi takdim töreninde gerginlik.

Kütahya'da, sel felaketinde görev alan işçilere teşekkür belgesi verilen törende, CHP'li meclis üyesinin personellerden birinin hatıra fotoğrafı çekimi öncesi takkesini çıkarmasını istemesi gerginliğe yol açtı.

Kütahya Belediyesi 3. Dönem 10. Olağan Belediye Meclisi Toplantısı'nda, Kastamonu'daki sel felaketinde görev alan personeller için teşekkür belgesi takdim töreni düzenlendi.

Belediye destek hizmetleri personellerine teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesine geçildi.

  • Bu sırada CHP'li meclis üyesi Ruhsen Kumdalı'nın, "Resim karesi içinde takkeli bir arkadaşım, değerli bir arkadaşım var. Daha yakışıklı çıkacağından eminim. Başındaki o şeyi çıkarır mısın" ifadesini kullanması tepkilere neden oldu.

İŞÇİ FOTOĞRAF KARESİNDEN ÇIKMAK İSTEDİ

AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri de duruma tepki gösterdi. İşçi ise fotoğraf karesinden çıkmak istedi. Bunun üzerine salondakiler buna itiraz ederek fotoğraf karesinde işçinin kalmasını sağladı.

Fotoğraf çekiminin ardından teşekkür belgesi töreni sona erdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan başörtüsü yorumu: Bir metrekarelik bez parçası
CHP'li Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen törende, çarşaf içindeki bir kadının zincire vurulmasına tepki gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yıllar önce katıldığı bir televizyon yayınında başörtüsü için 'bir metrekarelik bez parçası' dediği görüntüyü paylaştı. Dağ, bu sözleri vurgulayarak “Yıllar geçse de köhnemiş zihniyetleri değişmiyor. Hiçbir icraat yapmadan bu histerik zırvalarla cumhuriyetin 80 yılını çaldılar” ifadelerini kullandı.

Başörtülü kadına iğrenç imada bulunan Tanju Özcan'dan savunma: Magazin ağırlıklı program olduğu için anlattım
Bolu'da, AK Parti'li meclis üyeleri, katıldığı programda bir kadınla arasında geçen diyaloğu anlatarak tepki çeken Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı protesto etmek için salonu terk etti.

Özcan, meclis toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, “Magazin ağırlıklı bir program olduğu için anlattım. Ama benim gibi bir siyasetçinin bu anıyı orada anlatmaması gerekiyordu. Ağzımızdan o anı çıktı. Açığımızı arıyorlar. Bazen siyasetçi çok konuşurken ağzından bir şey çıkar ya... Bu benim samimiyetimden.” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan yardım isteyen başörtülü kadın hakkında iğrenç ima
Sığınmacılara yönelik tepki çeken ifadeleriyle gündemden düşmeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan katıldığı programda yine skandal açıklamalara imza attı. Kendisinden yardım isteyen başörtülü bir kadınla ilgili yaşadıklarını anlatan Özcan, sosyal medyada büyük tepki topladı.

CHP'li meclis üyesinden başörtülü hekime skandal sözler: Sana nasıl güvenebilirim ya beni zehirlersen?
Diş hekimi olan ve pandemi döneminde filyasyon ekibinde görev yapan Tuğba Taşkın Öztürk, Bahçelievler Belediyesi CHP Meclis Üyesi İsmail Hakkı Temel hakkında 'Ayrımcılık' ve 'Hakaret' iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. CHP Meclis Üyesi İsmail Hakkı Temel, kendisine Kovid- 19 testi yapılmak üzereyken Öztürk'e yönelik, 'Senin başında şu şey (başörtüsü) varken, sana nasıl güvenip ağzımı açarım. Ya beni zehirlersen' diyerek hakarette bulundu.