Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Kılıçdaroğlu'nun iddiasını yalandı: 2017’den sonra açılan davalardan vazgeçilmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Erdoğan'ın, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı davaları geri çektiği iddialarını yalanladı. "2017’den sonra açılan ve halen derdest olan davalardan vazgeçilmediğini" kaydeden Aydın, bu iddialarla ilgili konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Kemal Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açtığı 17 davayı geri çektiği iddia edilmişti.

Bu iddiaların ardından Kılıçdaroğlu da Erdoğan'a "Sen kimsin de kimi affediyorsun. O davaları geri çekme, sonuna kadar götür" diye tepki göstermişti.

Yaşananlarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Aydın, açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en son 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından, kendisine yönelik hakaret davalarından bir kereye mahsus vazgeçtiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kılıçdaroğlu’na açtığı 17 davayı geri çekti

Avukat Hüseyin Aydın açıklamasında şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra 29 Temmuz 2016'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet ve Kongre Merkezi'nin açılışında yaptığı konuşmada 'Şu ana kadar şahsıma her türlü saygısızlığı hakareti yapanları bir kereye mahsus affediyorum ve geri çekiyorum' demiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin maruz kaldığı tehdit ve tehlikeleri gözeterek birlik beraberliğimizin tahkim edilmesi, siyasi hayatımızda asgari nezaketin tesis edilmesi ümidi işe ortaya koyduğu bir irade üzerine, Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açılan davalar da olmak üzere açtığı davalarından feragat etmiştir. Cumhurbaşkanımızın bu tavrı, başta davaların muhatapları olmak üzere herkes tarafından takdir edilmiş ve memnuniyetle karşılanmıştır. Hal böyle iken yaklaşık 5 yıl sonra bu davaların 'dünyaya daha fazla rezil olmamak adına' geri çekildiğinin iddia edilmesi açık bir çarpıtmadır. Ayrıca Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından davalara dair verdiği bilgilerin bir kısmı da yanlıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na dava

DAVALARIN BİLANÇOSUNU PAYLAŞTI

Bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu aleyhinde açtığı 51 dava bulunduğunu belirten Aydın, 37'sinin Erdoğan'ın feragati nedeniyle sonuçlanmış olduğu, 8 tanesinin davanın esasına girilerek Erdoğan'ın haklı bulunduğu, 6'sının ise esasa girilerek reddedildiğini söyledi.

Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sayın Cumhurbaşkanımızın aleyhine açılmış kesinleşmiş 8 dava bulunmaktadır. Bu davaların 3 tanesi Kılıçdaroğlu'nun feragati nedeniyle sonuçlanmış, 5 tanesinin de davanın esasına girilerek sayın Cumhurbaşkanımız haklı bulunmuş, bu gerekçeyle davanın reddine karar verilmiş ve kararlar kesinleşmiştir. Görüldüğü gibi Kılıçdaroğlu'nun davacı olduğu ve davanın esasına girilerek haklı bulunduğu ve kesinleşen tek bir davası bile bulunamamaktadır.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında geçen ve lehine sonuçlandığını iddia ettiği 18 davanın bir kısmının sayın Cumhurbaşkanımızın feragati nedeniyle sonuçlanan dosyalardan olduğu anlaşılmaktadır. Bir başka deyişle satın Kılıçdaroğlu'nun lehime dediği sonuçların bir kısmı münhasıran 'Cumhurbaşkanımızın feragat iradesine' dayanmaktadır. Dolayısıyla bu kararların, davanın esasına girilerek Kemal Kılıçdaroğlu haklı bulunmuş gibi kamuoyuna lanse edilmesi, mahkeme kararlarının çarpıtılmasından başka bir anlam taşımamaktadır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na tazminat davası

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na dava

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik dava: 'Sözde cumhurbaşkanı' ifadeleri tepki toplamıştı