Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan işgalci İsrail'e destek veren Avusturya'ya tepki: Siz böyle davrandıkça daha pervasızca saldıracak

Avusturya Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çekilmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Aklın, vicdanın, insanlığın sustuğu nokta. Siz böyle davrandıkça İsrail daha pervasızca saldıracak. Umarım Avrupa’nın akıl ve vicdan sahibi insanları bu tarz-ı siyasete tepki gösterir" dedi.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarına tüm tepkilere rağmen devam ediyor. Bayramda da durmayan İsrail saldırılarında şehit olanların sayısı, 31'i çocuk, 19'u kadın olmak üzere 119'a, yaralı sayısı 830'a yükseldi.

KURZ'DAN SKANDAL HAREKET

Avusturya hükümeti ise İsrail'in katliamlarına açık destek vererek Avusturya’da Başbakanlık binasına İsrail bayrağı çekti.

İslam ve Türkiye karşıtlığı ile de sık sık gündeme gelen Başbakan Sebastian Kurz, Twitter'da Başbakanlık binasının fotoğrafını paylaşarak, “İsrail'e yönelik terörist saldırılar en güçlü şekilde kınanacak! Birlikte İsrail'in yanındayız” notunu düştü.

Filistin’in uğradığı zulme sessiz kalan Avusturya işgalci İsrail’e açıkça destek verdi

KÜÇÜK NETANYAHU'DAN TEŞEKKÜR

Kurz'un paylaşımına Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'dan teşekkür mesajı geldi.


"İNSANLIĞIN SUSTUĞU NOKTA"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Sebastian Kurz'a sert tepki göstererek "Aklın, vicdanın, insanlığın sustuğu nokta" mesajını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz

İbrahim Kalın, "Avusturya Başbakanı destek için başbakanlık binasına İsrail bayrağı çektirmiş. Aklın, vicdanın, insanlığın sustuğu nokta. Siz böyle davrandıkça İsrail daha pervasızca saldıracak. Umarım Avusturya ve Avrupa’nın akıl ve vicdan sahibi insanları bu tarz-ı siyasete tepki gösterir" ifadelerini kullandı.

BM: İsrail'in Gazze'deki hava saldırıları sonucu sivil mülkler büyük hasar gördü 200'den fazla konut yıkıldı

Arnavut gazeteci Bahiti: Filistin'in masum çocuklarını sadece Erdoğan koruyabilir

İşgalci İsrail'in Gazze'deki yıkımı durmuyor: Han Yunus'taki hava saldırılarında iki katlı bina yerle bir oldu

Dışişleri Bakanlığından Gazze çağrısı: Uluslararası toplumu süratle harekete geçmeye davet ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör devleti İsrail'in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti teşkilatlarıyla telekonferans yöntemiyle bayramlaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kudüs'e sahip çıkmanın tüm dünyanın namus borcu olduğunu söyleyerek ' Terör devleti İsrail'e öfkeliyiz. İsrail'in zulmüne eyvallah etmeyeceğiz' ifadelerini kullandı.

İsrail’in bombaladığı Gazze’de büyük yıkım
İşgalci İsrail güçleri, dün gece savaş uçaklarıyla Gazze'yi yoğun bir şekilde bombalamıştı. Saldırıların boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Gazze'nin kuzeyinde yer alan Bet Lahia'da büyük bir yıkım meydana geldi. Onlarca ev kullanılamaz hale gelirken, bombaların düştüğü yerde büyük bir çukur oluştu.

İsrail barbarlığı: Yoldan geçen araçlara keyfi olarak ateş ettiler
İşgalci İsrail güçleri, Filistinlilere yönelik hukuk tanımaz saldırılarını sürdürüyor. 7 işgalci İsrail askeri, yoldan geçen araçları durdurarak hiçbir sebep olmaksızın plastik mermilerle ateş etti.