Diyanet 'Umrecilere ateş düşürücü ilaç verildi' iddialarını yalanladı: Tamamen gerçek dışı

Diyanet İşleri Başkanlığı, bir siyasi partinin yöneticisinin düzenlediği basın toplantısında 'Umrecilere ateş düşürücü ilaç verildi' iddiasını yalanlayarak "Tamamen gerçek dışıdır. Umre ve hac için giden vatandaşlarımızın sağlık kontrollerini Sağlık Bakanlığımızın personelleri tarafından kontrol edilmektedir" ifadeleri ile cevap verdi.

Haber Merkezi İHA
Umreden dönenler karantinadan tahliye oldular.

Diyanet İşleri Başkanlığı, umreden dönen vatandaşlara, Diyanet yetkilileri tarafından ateş düşürücü ilaç verildiği iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

TAMAMEN GERÇEK DIŞI


  • Diyanet İşleri Başkanlığı, bir siyasi partinin yöneticisinin, 2 Nisan 2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında Başkanlığın organizasyonuyla umreye giden vatandaşlarla ilgili dile getirdiği iddialar hususunda açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, "Sayın yöneticinin basın toplantısında dile getirdiği, ‘Diyanet yetkilileri uçakta umreden dönen vatandaşlara ateş düşürücü ilaç verdiler’ iddiası tamamen gerçek dışıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımız, hac ve umre ibadeti için kutsal topraklara giden vatandaşlarımıza sunduğu sağlık hizmetlerini, Sağlık Bakanlığımızla yapmış olduğumuz işbirliği çerçevesinde, Bakanlığımızın sağlık çalışanları aracılığıyla yürütmektedir. Dolayısıyla Başkanlığımızca vatandaşların ibadetlerine rehberlik etmek için görevlendirilen personelimizin sağlıkla ilgili herhangi bir tasarrufta bulunması mümkün değildir" denildi.

Açıklamada, "Somut bilgi ve belgeye dayanmadan bu asılsız iddiayı öne sürenler hakkında Başkanlığımız tarafından hukuki süreç başlatılacaktır. Başkanlığımız, umreden dönen vatandaşlarımızla ilgili süreçleri en başından itibaren Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği ve koordinesinde yürütmüştür" ifadesi kullanıldı.

FOTOĞRAF 37
Giriş çıkışın yasak olduğu 31 şehre zorunlu olarak dahil olan 5 il: Oralara da kimse giriş çıkış yapamayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs ile mücadele kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak iline giriş çıkışların yasaklandığını açıkladı. Ancak 5 il daha var ki, bu yasak kapsamında olmamalarına rağmen zorunlu olarak dahil oldu. O 5 il ise, yasak kapsamında bulunan büyükşehirlerin çevrelediği Yalova, Karaman, Osmaniye, Kilis ve Adıyaman olarak kayıtlara geçti.


Bakan Selçuk açıkladı: Tedavi ödemeleri iki katına çıkarıldı

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 100 bini aştı

Caddelleri foşur foşur yıkayan belediye başkanı: En büyük başarımız samimiyet

Osmaniye’de iki mahalle koronavirüs karantinasına alındı

Google'dan flaş koronavirüs kararı: Konum verilerini açıklayacak

Koronavirüs seferberliği: Ultraviyole ışınlarıyla öldüren cihaz geliştirildi