Evlat nöbeti tutan Ayşegül Biçer’in oğlu PKK'dan kaçarak teslim oldu

Diyarbakır’da çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbeti sürerken, eyleme başlamadan 10 ay önce oğlu Mustafa 17 yaşındayken dağa kaçırılan anne Ayşegül Biçer, oğlunun teslim olduğu haberini alınca mutluluktan baygınlık geçirdi. Anne Biçer, oğlunun teslim olması için mücadele verdiğini ve bu mücadelenin sonunda oğluna kavuşacağı için çok mutlu olduğunu anlattı.

Haber Merkezi İHA
Ayşegül Biçer

Diyarbakır’da oturan anne Ayşegül Biçer, oğlu Mustafa (17) için 3 Eylül Salı günü HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Oğlunun HDP aracılığıyla kandırıldığını kaydeden kanser hastası Ayşegül Biçer, oğluna kavuşacağının mutluluğunu yaşıyor.

3 Eylül 2019’da HDP Diyarbakır il binası önüne gelen anne Ayşegül, baba Rauf Biçer çocukları Mustafa’nın terör örgütü tarafından 17 Kasım 2018 Cumartesi sabah saat 06.00 sularında zorla dağa kaçırıldığını ve bunun için oturma eyleme başladıklarını anlatmışlardı.

PKK'dan kaçan oğluyla telefonda görüşen baba: Kandil'de PKK'nın içinde söke söke aldık biz bu çocuğu
Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ve HDP il Başkanlığı önünde eylem yapan ailelerden Ayşegül ile Rauf Biçer çiftinin oğulları Mustafa, terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Oğluyla telefonla yaptığı görüşmeyi anlatan kanser hastası anne Ayşegül Biçer, 'Allah'ın izniyle zafer yaşıyorum. Benim çocuğum beni duymuş ve görmüş sesime kulak vermiş. Annem ağlamasın demiş ve dönüş kararı almış. 'Anne kurban olayım ağlama' demesi benim için zaten her şeyin bittiği noktadır. Rabbime sonsuz şükürler olsun.' dedi.

Baba Rauf Biçer ise, 'Aradıklarında ben şok oldum. 'Baba ben kaçtım PKK'dan. Emin ellerdeyim.' dedi. Ben ağladım tabii. Biz Kandil'de, PKK'nın içinde söke söke aldık bu çocuğu.' ifadelerini kullandı.


İki yıla yakındır evlat nöbetinde olan anne, oğlu Mustafa’nın terör örgütü PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğunu duyunca mutluluktan baygınlık geçirdi.

Telefonla annesini arayan Mustafa, PKK’dan kaçtığını ve en kısa sürede kavuşacaklarını anlattı.

Evlat nöbetindeki Ayşegül Biçer: Devletimiz size bu fırsatı vermeyecek


Oğlunun telefon konuşmasının ardından konuşan anne Ayşegül Biçer, oğlunun teslim olmasından dolayı çok büyük mutlu olduğunu söyledi. Anne Biçer, tek bir teröristin dağda ininceye kadar mücadelelerini sürdüreceğini belirterek, çocukları terör örgütü tarafından zorla dağa kaçırılan ailelere çadıra gelip çocuklarını istemesi için çağrıda bulundu.

Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak doğum gününü tebrik etti

Ayşegül Biçer oğlu dağa kaçırılan annelerin sesi oldu
Çocuklarının dağa kaçırılan ve HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, konuya ilişkin basın açıklaması yapan HDP'li yöneticilere tepki gösterdi. Anne Ayşegül Biçer, kendilerinin yönlendirildiği iddialarına ilişkin, 'Sen gel içimdeki yangını gör. Bir candır canımı vermeye hazırım. Ben her gün ölüyorum. Bizim yüreklerimizi yakmak için parti kurmuşlar. Kayyum haklarıdır, kayyum getirilmiş. Yoksa daha çok anaların yüreği yanacak.' diye konuştu.