Evlat nöbetindeki acılı baba: Kızımı HDP kaçırdı evladım gelmeden çadırı terk etmeyeceğim

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 582’nci gününe girdi. 15 yaşında iken dağa kaçırılan kızı Kadriye için evlat nöbeti tutan baba Nazmi Turan, "Benim kızımı HDP ve PKK kaçırdı. Sonuna kadar buradayız, evladımız gelmeden bu çadırı terk etmeyeceğiz" dedi.

Haber Merkezi İHA
Nazmi Turan

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelip HDP il binası önünde evlat nöbetine başlayan ailelerin eylemi 582’nci gününde de devam ediyor.

Hakkari’de 8 yıl önce 15 yaşında iken dağa kaçırılan kızı Kadriye için Diyarbakır’da evlat nöbetine katılan baba Nazmi Turan, evladına seslenerek geri dönmesi çağrısında bulundu.

KIZIM SAĞ MI ÖLÜ MÜ BİLMİYORUM

Turan, "8 yıldır kızımdan haber alamadım, sağ mı ölü mü bilmiyorum. Benim kızımı HDP ve PKK kaçırdı. Sonuna kadar buradayız, evladımız gelmeden bu çadırı terk etmeyeceğiz. Kızım eğer sesimi duyuyorsan gel teslim ol, bizim devletimiz güçlü, gel bize katıl. Bizim kızımızı götürüp dağlarda mahkum ettiler, kızımı çok özledim, kardeşleri her gün ağlıyor" dedi.

Evlat nöbetindeki anneler kararalı: Ya öleceğiz ya çocuklarımızı alacağız

FOTOĞRAF 6
Evlat nöbeti 467'inci gününde devam ediyor: Aile sayısı 178 olurken evladına kavuşan aile sayısı da 20 oldu
Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen aile sayısı, 2015 yılında Ağrı'nın Patnos ilçesinde 18 yaşındayken götürülen Tuncer Cengiz için annesi Zinnet ve kardeşi Adem Cengiz'in eyleme katılmasıyla 467'inci gününde 178'e yükseldi.


Evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydın: Oğlumun hayali polis veya asker olmaktı
Çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki evlat nöbeti sürüyor. Evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydın oğluna çağrıda bulunarak, 'Bizim çocuklarımızı HDP dağa gönderiyor ve para karşılığında satıyorlar. Benim oğlumun hayali polis veya asker olmaktı. Oğlum orada sizi tehdit ediyorlar. Korkmayın gelin güvenlik güçlerine teslim olun' dedi.